Fortnite Season 5: alles wat we tot nu toe weten

Gaming

Epic Games heeft de startdatum voor Fortnite Season 5 bevestigd en dat betekent dat er binnenkort weer een groot aantal veranderingen zullen plaatsvinden. In dit artikel zetten we alle informatie over het vijfde seizoen van Fortnite voor de laatste keer op een rij. Tot de start van het nieuwe seizoen kun je natuurlijk ook nog de challenges van seizoen 4 voltooien om te proberen om de Omega-skin te bemachtigen.

Fortnite Season 5

Wanneer start het vijfde seizoen?

We hoeven nog slechts een paar dagen te wachten, want Fortnite Season 5 gaat op 12 juli om 10:00 Nederlandse tijd van start. Het gehele seizoen neemt vermoedelijk weer 10 weken in beslag, wat zou betekenen dat het zesde seizoen eind september van start gaat.

Wijzigingen op de Fortnite-map

In hier vierde seizoen veranderde de map aanzienlijk en werd Dusty Depot vervangen door Dusty Divot. In de afgelopen negen weken zijn er ook verschillende kleine wijzigingen doorgevoerd, maar het belangrijkste nieuws was de raketlancering van het vorige weekend. De raket explodeerde in de lucht boven Moisty Mire. Als gevolg hiervan is er nu een enorme scheur in de lucht te zien, waarvan we vrijwel zeker weten dat dit maken heeft met de veranderingen in seizoen 5. Moisty Mire is niet een van de populairste plekken op de map, waardoor het voor de hand ligt dat dit gebied op de schop gaat.

Volgens de dataminers achter de account TwoEpicBuddies is dit de nieuwe map.

Er zijn in de afgelopen dagen ook een aantal rekwisieten in Fortnite verdwenen, waaronder het bord van Durr Burger, dat in Californië werd weergevonden. Bovendien zijn er ook een aantal nieuwe items bijgekomen, waaronder een koets uit de tijd van het Wilde Westen. We verwachten ook dat er een paar kleinere locaties worden toegevoegd, zoals de ondergrondse bunker en de Villains Lair in het huidige seizoen. Alle aanwijzingen voor het thema van seizoen 5 wijzen tot nu toe op tijdreizen en geschiedenis.

A Carriage Has Just Appeared! (VIDEO) from FortNiteBR

Season 5 Battle Pass

Om aan de challenges van Fortnite Season 5 deel te nemen zal je weer een nieuwe Battle Pass moeten aanschaffen. De Season 5 Battle Pass gaat 950 V-Bucks kosten en dat komt neer op ongeveer 10 euro. Daarvoor krijg je toegang tot alle wekelijkse challenges en 100 tiers om nieuwe cosmetische aanpassingen voor je personage te ontgrendelen. Je kan je personage opsmukken met een regenboog rooksleep, een ruimtepak als kostuum, stickers, emotes, skins voor je wapens en zoveel meer. We vermoeden bovendien dat de nieuwe Battle Pass je gelijk toegang geeft tot nieuwe skins en een aantal Battle Stars wanneer je ook hebt deelgenomen aan Season 4.

Bij Bol.com kun je V-Bucks bestellen voor de Xbox One en PlayStation 4.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*