Dit is de Samsung Galaxy Tab S4

Tablets

De Samsung Galaxy Tab S4 is online opgedoken via een render die de witte kleurvariant laat zien met een optionele toetsenbordcase. Telecominsider Evan Blass deelde bovendien ook nog een afbeelding van de nieuwe S Pen. De komst van de Galaxy Tab S4 is overigens geen verrassing, want de tablet werd vorige maand al goedgekeurd door de Amerikaanse telecomwaakhond FCC. Het is aannemelijk dat de onthulling zal plaatsvinden tijdens het volgende Unpacked-evenement op 9 augustus, waar ook de Galaxy Note 9 wordt verwacht.

Galaxy Tab S4 zonder thuisknop

Op de render zien we dat Samsung de witte kleurvariant van de Galaxy Tab S4 heeft voorzien van een zwarte voorkant. Het ontwerp is ook op de schop gegaan, want de bezels zijn een stuk smaller geworden en de thuisknop aan de onderzijde is verdwenen. Onduidelijk is nog wat er met de vingerafdrukscanner gaat gebeuren. Samsung zou de vingerafdrukscanner onder het scherm kunnen plaatsen of vervangen door een andere technologie, zoals bijvoorbeeld gezichtsherkenning. De afbeelding belicht ook de optionele toetsenbordcase, die veel lijkt op het model van vorig jaar.

De S Pen van de Galaxy Tab S4 wordt vergeleken met de stylus van vorig jaar. Het lijkt erop dat de nieuwe S Pen dunner is en ook lijkt de tip te zijn aangepast. De clip aan de bovenkant is niet langer aanwezig. Aan de achterzijde zien we dat de speakers zijn afgestemd door AKG en dat er een enkele camera met led-flitser aanwezig is.

Blass deelde geen informatie over de specificaties van de Samsung Galaxy Tab S4, maar dankzij de FCC hebben we een goed idee gekregen wat we kunnen verwachten. De tablet is uitgerust met een 10,5-inch oled-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 835-soc van Qualcomm in combinatie met 4GB RAM. Het is onduidelijk waarom Samsung niet heeft gekozen voor zijn eigen Exynos 9810 of de snellere Snapdragon 845-soc van dit jaar. De tablet heeft 64GB aan opslagruimte. Verder wordt er gesproken over een 12-megapixelcamera aan de achterzijde en een 7-megapixelcamera aan de voorzijde. De Galaxy Tab S4 draait uit de doos op Android 8.0 Oreo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*