Fifa 14 aangekondigd voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360

Archief

EA Sport heeft vandaag de volgende versie van zijn populaire voetbal franchise aangekondigd: Fifa 14. Het nieuws komt natuurlijk niet als een verassing, want in de afgelopen 18 jaar hebben we ieder jaar nog een nieuwe versie mogen verwelkomen. Fifa 14 zal dit jaar in ieder geval uitkomen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Op dit moment is het nog niet bekend of Fifa14 ook zal verschijnen voor de PlayStation 4 of de volgende Xbox (720), maar Electronic Arts beloofde ons wel de aankondiging voor andere systemen later zal gaan volgen.

Fifa 14 zal in het najaar worden uitgebracht en introduceert een aantal nieuwe functies die kleine aanpassingen maken in de populaire engine, hierdoor zou de gameplay beter moeten zijn dan ooit, aldus EA Sports. Eén van de nieuwe functies is Pure Show dat de physics van de bal zou moeten verbeteren. Met het nieuwe systeem zouden spelers specifieker een hoek moeten selecteren en de beste positie moeten zoeken om een goal te maken. Deze nieuwe functie is gecombineerde met het Real Ball Physics systeem dat schoten realistischer zou moeten laten bewegen in de lucht.

Een andere gameplay aanpassing is Sprint Dribble Turns waarmee spelers nu elke hoek kunnen opdraaien terwijl men op volle snelheid dribbelt met de bal. Deze optie zou grotendeels in verbinding staan met de statistieken van de speler, zo zal je met Messi of Christinao Ronaldo waarschijnlijk scherpere bewegingen kunnen maken dan met bijvoorbeeld Yaya Touré.

De AI (kunstmatige intelligentie) van je teamgenoten is (gelukkig) ook verbeterd bij het aanvallen en verdedigen. Mocht alles blijken te kloppen wat EA Sport ons belooft dan kunnen spelers straks weg worden getrokken bij verdedigers om ruimte vrij te maken. De verdedigers van je team zouden daartegen weer beter in de gaten moeten hebben wie er verdedigd moet worden.

Verder is de carriere modus onder handen genomen en is er een nieuwe hub aanwezig dat alle informatie over de game toont op één scherm. Er is ook een vernieuwd Global Scouting Network toegevoegd aan de game waarmee je spelers kan zoeken. De scouts zullen echter slechts een aantal kenmerken over de speler prijsgeven, zodat je de speler in kwestie vaker moet scouten om zeker te weten dat je hem wil contracteren.

EA Sport heeft daarnaast ook plannen om online een aantal aanpassingen door te voeren, waaronder een social competitie, meer informatie hierover zal pas in een later stadium worden vrijgegeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*