Patent toont mogelijke functie van Samsung Galaxy S10

Smartphones

Er wordt al tijden gesproken over een Android-smartphone van Samsung met een vingerafdruksensor onder het scherm, echter hebben de recente vlaggenschepen nog allemaal een traditionele vingerafdrukscanner aan de achterzijde. De Samsung Galaxy S10 moet daar volgend jaar verandering in brengen en een nieuwe patentaanvraag laat zien hoe de technologie kan worden geïmplementeerd.

Samsung Galaxy S10

In het patent beschrijft Samsung namelijk een ultrasone vingerafdruksensor, wat toevallig overeenkomt met een eerder gerucht dat twee van de drie telefoons in de Galaxy S10-serie zouden kunnen worden uitgerust met een dergelijke sensor. Het bedrijf legt in het patent ook uit dat deze sensor kan worden verplaatst naar de zijkant van een telefoon, in plaats van onder glasplaat van het scherm. Dat sluit eveneens aan bij een gerucht over een variant van de Galaxy S10 met een beeldscherm zonder gekromde schermranden.

Samsung zou de technologie eigenlijk al met de Galaxy S8-serie hebben willen introduceren, echter zou de techniek destijds nog niet betrouwbaar genoeg hebben gewerkt. Het bedrijf zou inmiddels alle technische problemen overwonnen en Samsung zou het eindelijk aandurven om de technologie met de Galaxy S10-serie te introduceren. Onduidelijk is nog of Samsung ook nog steeds plannen heeft om een 3D-sensor aan de voorzijde toe te voegen om geavanceerde gezichtsherkenning mogelijk te maken, vergelijkbaar met het TrueDepth-camerasysteem van de iPhone X.

De Samsung Galaxy S10 wordt volgens recente geruchten in februari of maart aangekondigd en zal enkele weken na de presentatie in de verkoop gaan. Er zouden drie verschillende varianten op komst zijn, waaronder een 6,4-inch model met drie camera’s aan de achterzijde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*