‘Geen Nvidia GeForce GTX 1180, maar RTX 2080’

Gaming

De Founders Edition van de komende Nvidia GeForce 1180 of 2080 zou mogelijk met een nieuw koelsysteem op de markt worden gebracht. Het bedrijf zou de nieuwe videokaarten willen voorzien van twee ventilatoren. Daarnaast verschenen er nieuwe geruchten over de namen, want volgens het YouTube-kanaal AdoredTV zal de GeForce RTX-serie de GTX-serie gaan vervangen.

Nvidia GTX of RTX?

Volgens een Chinese Baidu-gebruiker zou Nvidia het ontwerp van de Founders Edition veranderen in een dual-fan. Het model werd niet bij naam genoemd, hoewel het artikel ging over de pcb van de GTX 1180/2080. De kans dat dit gaat gebeuren achten we klein, want het zou betekenen dat Nvidia gaat concurreren met zijn eigen partners. Het verschil tussen het referentieontwerp en de custom koelsyteem zou daardoor vrijwel teniet worden gedaan. Bovendien is het jaren geleden dat een GeForce-videokaart door Nvidia is voorzien van een dubbele ventilator.

Het YouTube-kanaal AdoredTV kwam deze week met het nieuws dat Nvidia de high-end kaarten onder de nieuwe RTX-serie gaat uitbrengen. Ook daar geloven wij niet zo in, want deze merknaam is onder het kopje software vastgelegd, terwijl dat niet het geval is bij de GT- en GTX-serie. Bovendien maakte Lenovo onlangs in een interview melding van de van de GeForce 11-serie en de GTX 1180. Het is aannemelijk dat partners al enige tijd op de hoogte zijn van de plannen van Nvidia. Daarnaast zetten we vraagtekens bij de hoeveelheid werkgeheugen, waarbij de 70-serie opmerkelijk genoeg over minder geheugen zou beschikken dan het huidige model.

Het goede nieuws is dat we niet veel langer hoeven te wachten op de bevestiging. Nvidia heeft de pers namelijk uitgenodigd voor het GeForce Celebration-evenement dat op maandag 20 augustus om 19:00 Nederlandse tijd zal plaatsvinden tijdens Games 2018 in Keulen. Het GeForce Gaming Celebration-evenement is niet enkel voor mensen werkzaam in de industrie, want ook jullie kunnen aanwezig zijn. Je kan je hier inschrijven voor de festiviteiten, wees er snel bij want de ruimte is beperkt. Er zal er ook een livestream van het evenement worden uitgezonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*