Nvidia hint op komst RTX 2080 in plaats van GTX 1180

Gaming

Er was nog de nodige twijfel over de naamgeving van de nieuwe GeForce-videokaarten van Nvidia, maar een nieuwe teaser van het bedrijf lijkt aan alle twijfels een einde te maken. Op Twitter publiceerde de chipontwerper een video met daarin verschillende verwijzingen naar de GeForce RTX 2080 en daarnaast kondigde het bedrijf ook Quadro RTX-serie aan met Turing-architectuur.

Nvidia GeFoce RTX 2080

In de video zien we een chatgesprek op Discord met allerlei hints die wijzen op de komst van de RTX 2080. Een van de gebruikersnamen in de chat is RoyTeX, waarbij de hoofdletters staan voor RTX. De naam Not_11 lijkt te suggereren dat de nieuwe kaart niet onder de 11-serie op de markt zal worden gebracht, terwijl Mac-20 duidt op het gebruik van de 20-serie en Eight-Tee staat voor 80. Andere hints die werden gegeven zijn AlanaT (Alan Turing), Ray (ray tracing/RTX) en de gps-coordinaten verwijzen naar Keulen, waar de 20-serie zal worden gepresenteerd.

Een van de nieuwe kaarten werd mogelijk ook gespot in de Ashes of the Singularity-database. Het lijkt om een legitiem lek te gaan omdat het profiel de naam NVGTLTest009 heeft, terwijl een andere gebruiker, die dezelfde gpu test, onder de naam NVGTLTest007 de benchmark heeft ingediend. Nvidia heeft het modelnummer verborgen proberen te houden, want de kaart heeft zich aangemeld als een Nvidia Graphics Device in tegenstelling tot het modelnummer, zoals bijvoorbeeld de RTX 2080.

Mocht het daadwerkelijk de RTX 2080 betreffen en niet de nieuwe Quadro-serie, dan hoeven gamers zich geen zorgen te maken over de prestaties. De benchmark laat zien dat de kaart slechts een fractie langzamer is dan de huidige Titan V. Dat is logisch gezien het feit dat de Titan V FP32-prestaties heeft van 15 TFLOP’s, terwijl de Turing-gpu die vandaag werd aangekondigd een rekenkracht heeft van 16 TFLOP’s. Het is aannemelijk dat de RTX 2080 niet over hetzelfde aantal cores zal beschikken, waardoor de prestaties net iets lager zullen uitvallen in vergelijking met de Titan V.

https://www.youtube.com/watch?v=XByzjj9JTBM&amp

Nvidia legt deze generatie echter niet alleen de nadruk op het verbeteren van de prestaties, want de kaarten zijn ook voor het eerst geoptimaliseerd voor ray tracing. De Turing-gpu’s zijn uitgerust met gespecialiseerde ray tracing-cores om de techniek mogelijk te maken met minimale vertraging. Ray tracing moet resulteren in realistische verlichting. De technologie zorgt voor refractie van licht door verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld lucht, water en glas, perfect na te bootsen.

Het goede nieuws is dat we niet veel langer hoeven te wachten op de bevestiging. Nvidia heeft de pers uitgenodigd voor het GeForce Celebration-evenement dat op maandag 20 augustus om 19:00 Nederlandse tijd zal plaatsvinden tijdens Games 2018 in Keulen. Het GeForce Gaming Celebration-evenement is niet enkel voor mensen werkzaam in de industrie, want ook jullie kunnen aanwezig zijn. Je kan je hier inschrijven voor de festiviteiten, wees er snel bij want de ruimte is beperkt. Er zal er ook een livestream van het evenement worden uitgezonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*