iPad 5 is 15% dunner en 25% lichter dan iPad 4

Apple

nieuwe-ipad-4g-wit_ctoKGI Securities analist Ming-Chi Kuo heeft als één van weinige analisten een zeer behoorlijke reputatie op het gebied van Apple geruchten, en recentelijk heeft hij ook zijn verwachtingen bekend gemaakt over de iPad 5. Volgens Kuo zal de massaproductie van de vijfde generatie iPad ergens in augustus of september van start gaan. De nieuwe iPad 5 zal naar verluidt 15 procent dunner zijn en maar liefst 25 procent lichter dan zijn voorgangers, de iPad 3 en iPad 4.

Kuo verwacht dat de iPad tussen de 7,5 en 8,0mm dun zal zijn, een verschil van 15% in vergelijking met de iPad 4. Daarnaast zal de tablet van Apple rond de 500 gram wegen en beschikken over een Apple A7X processor en camera’s die zijn te vergelijken met de 5-megapixel sensor van de iPad 4. Het ontwerp zal veel op dat van de iPad Mini lijken met een dunnere rand rondom het scherm en ook zal die in de kleuren zwart en zilver zijn te verkrijgen.

De analist voorspelt dat Apple gebruik zal maken van de zogenoemde GF2 touch technologie van de iPad Mini, waardoor het bedrijf in staat is om een dunner scherm te ontwikkelen voor de 9,7-inch iPad. Het scherm en de A7X processor zouden beide efficiënter zijn, hierdoor is het voor Apple mogelijk om te kiezen voor een kleinere accu en dus ook een dunnere behuizing. In totaal zou de grootte van de accu met 25 tot 30 procent zijn afgenomen, en hoewel de capaciteit daarbij ook lager uitvalt, houdt de iPad nog steeds dezelfde accuduur dankzij de efficiëntere hardware.

Onder het dunnere scherm zal de Apple A7X-soc zijn te vinden, die ondanks alle geruchten nog steeds door Samsung zal worden geproduceerd. In de afgelopen tijd gingen er geruchten dat Apple de stap zou gaan maken naar TSMC voor de productie van de chips, maar deze overstap zal niet eerder dan 2014 plaats vinden.

Vorige week presenteerde Kuo al een rapport, waarin te lezen was dat de iPhone 5S, iPhone Mini en de iPad Mini 2 later dan verwacht zal worden aangekondigd, omdat er nog enkele technische uitdagingen op de tafel liggen die eerst moeten worden opgelost. Kuo durft zich dan ook niet aan exacte voorspellingen te wagen, hoewel hij wel zegt dat er drie scenario’s mogelijk zijn; een lancering in augustus/september, september/oktober of oktober/november.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*