‘Nieuwe MacBook Air met Retina-scherm en Mac Mini komen dit najaar’

Besturingssystemen

Er gaan al de nodige tijd geruchten over een nieuwe MacBook Air en Mac Mini, maar tot een aankondiging is het nog altijd niet gekomen. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg-journalist Mark Gurman gaat daar echter nog dit najaar verandering in komen.

MacBook Air en Mac Mini

Gurman claimt dat de nieuwe MacBook Air qua uiterlijk vergelijkbaar zal zijn met het huidige model, hoewel de rand rondom het scherm een slanker zal zijn. Voor de eerste keer in de MacBook Air-serie zou het een Retina-scherm betreffen met een hogere resolutie en een formaat van 13-inch.

MacBook

De huidige 13-inch MacBook Air.

Er was tot op heden nog de nodige onduidelijkheid over de naam, maar Apple zou het nieuwe model toch onder de MacBook Air-serie willen introduceren. Het apparaat richt zich op consumenten die op zoek zijn naar een goedkopere MacBook en scholen die grote aantallen laptops inkopen. Onduidelijk is nog wat de MacBook Air met Retina-scherm gaat kosten. Verder zal Apple nieuwe MacBook-modellen blijven ontwikkelen en deze serie moet zich qua uiterlijk onderscheiden van de MacBook Air. De huidige MacBook is bijvoorbeeld dunner en niet voorzien van een ventilator, waardoor het systeem in alle situaties muisstil is.

De Mac Mini is volgens Gurman het tweede product dat na jaren wachten eindelijk weer een update krijgt. Het huidige model is sinds oktober 2014 ongewijzigd. Deze desktop Mac komt zonder scherm, toetsenbord en muis en is momenteel vanaf 569 euro te verkrijgen. Voor het model van dit jaar zou Apple zich primair willen focussen op professionele gebruikers en dat zal vermoedelijk ook resulteren in hogere prijzen.

Bloomberg verwacht dat de nieuwe Mac Mini en MacBook Air met Retina-scherm in september samen met de nieuwe iPhones en Apple Watch-modellen worden gepresenteerd. De lancering zou in oktober plaatsvinden. Het is nog onbekend of de nieuwe iPad Pro-modellen met Face ID op tijd klaar zijn voor de aankondiging in september.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*