Steam voor Linux opent zijn deuren voor het grote publiek

Archief

Steam-LogoOp 6 november werd Steam voor een select aantal Linux gebruikers beschikbaar gesteld die zich tijdig hadden ingeschreven en een uitnodiging ontvingen. Hoewel er in die tijd maar een klein groepje gamers was die de Linux versie van Steam konden proberen, heeft Valve nu de bèta geopend voor het grote publiek, iedereen die de Linux versie wil proberen kan dat nu doen. Daarnaast is er nu ook een installer repository beschikbaar.

De bèta van Steam voor Linux biedt nu in totaal 26 games, waaronder Team Fortress 2 en een groot aantal indie titels zoals Amnesia: The Dark Descent en World of Goo. Eerder kondigde Valve al aan dat ook Humble Indie Bundle 7 en vijf andere games aan de bibliotheek zullen worden toegevoegd. Naast het openen van de bèta voor het grote publiek heeft Valve ook een aantal bugs geplet en een paar wijzigingen doorgevoerd, en ook is het nu mogelijk om bugs door te geven via GitHub in plaats van via de forums.

Het probleem met de processor die volledig werd belast tijdens het spelen van Team Fortress 2 is ook opgelost, evenals de glitch die Cubemen continu liet crashen. De gebruikersinterface is ook onder handen genomen en het zou nu makkelijker moeten zijn om te navigeren door de menu’s, en ook is de Steam Store bijgewerkt en zijn er nu ook korting timers net zoals je bent gewend van de Windows en Mac versie. Nieuwe updates zullen op korte termijn beschikbaar worden gesteld.

De Steam voor Linux bèta vereist Ubuntu 12.04 of hoger. Momenteel is Steam alleen nog beschikbaar voor Ubuntu, maar volgens Valve zal de client binnenkort ook beschikbaar zijn voor andere Linux distro’s. Huidige gebruikers kunnen hun applicatie updaten, terwijl nieuwe gebruikers de versie voor Linux via de steam website kunnen downloaden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*