LG Optimus G2 komt in september tijdens IFA Berlijn 2013

Archief

lgLG doet het in de afgelopen maanden verassend goed op de smartphone markt, met als absolute uitschieter natuurlijk de Nexus 4, die in samenwerking met Google is ontwikkeld, en daarnaast bracht het bedrijf recentelijk ook de Optimus G Pro uit in Nederland, een toestel dat in onze ogen gezien de prijs en specificaties weinig toegevoegde waarde heeft. Echter lijken we ons hierover niet druk te hoeven maken, want het Koreaanse bedrijf zou namelijk al druk bezig zijn met het nieuwe vlaggenschip, de Optimus G2.

Engadget heeft van Won Kim, LG’s hoofd van de mobiele marketing, namelijk te horen gekregen dat de opvolger van de Optimus G wereldwijd beschikbaar zal zijn tegen het einde van een jaar, echter zal een select aantal landen de Optimus G2 al krijgen in het derde kwartaal dat van juli tot en met september loopt. Hoe de telefoon eruit komt te zien en wat we kunnen verwachten blijft nog een groot vraagteken, want het bedrijf zegt niks prijs te gaan geven voor de officiële aankondiging.

Toch weerhoudt ons dat er natuurlijk niet van om te speculeren over de mogelijke specificaties, want naar verluidt zal de schermgrootte van de Optimus G2 rond de 5-inch liggen. Een formaat dat momenteel door meer fabrikanten wordt gebruikt, zoals Sony (Xperia Z) en Samsung (Galaxy S IV), en het ziet er dan ook naar uit dat LG met deze fabrikanten de strijd wil aangaan.

Een precieze datum voor de Optimus G2 staat nog niet vast, maar we verwachten dat de kans groot is dat dit tijdens het IFA in de tweede week van september gaat gebeuren. In februari zei een LG-topman nog dat de Optimus G2 tijdens het IFA voor het eerst zal worden getoond.

Specificaties LG Optimus G2

Naast het nieuws van Engadget, wist etnews.com ook een aantal nieuwtjes naar buiten te brengen over de Optimus G2 van LG. Volgens etnews zal de thuisknop en beide volumeknoppen op de achterkant van de Optimus G2 zijn te vinden, waarbij de volumeknoppen naast de camera module zijn geplaatst voor optimaal gebruikersgemak en een nog slankere behuizing.

De bron waarmee de site sprak zegt dat LG duizenden simulatie tests heeft uitgevoerd, om er zeker van te zijn dat het daadwerkelijk een voordeel is. Verder weet dezelfde bron ook hoe de hardware er voor het grotendeel uit komt te zien.

Het zou gaan om 1080p scherm met een pixel densiteit van 440 pixels-per-inch, maar de 2,3GHz Snapdragon 800-soc van Qualcomm moet gebruikers echt over de streep trekken. Op de achterkant is een 13-megapixel camera te vinden en een 2,1-megapixel camera aan de voorkant.

Deze specificaties lijken overeen te komen met een benchmark van de tot op heden onbekende LG D801. Dit toestel is nog niet aangekondigd, echter beschikt het wel volgens de benchmark wel over een Qualcomm Snapdragon 800 processor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*