Xiaomi Pocophone F1 nu voor 222 euro bij Bol.com

Smartphones

De Xiaomi Pocophone F1 werd vorig jaar in Nederland op de markt gebracht voor een adviesprijs van 399 euro. Het unieke aan de Pocophone F1 is dat de Snapdragon 845-soc van Qualcomm onder de motorkap is te vinden, een chip die tot op heden alleen is gebruikt voor high-end toestellen zoals de Samsung Galaxy Note 9, Galaxy S9, LG G7, OnePlus 6 en Sony Xperia XZ3.

→ Update: De Xiaomi Pocophone F1 is nu in de aanbieding bij Bol.com voor 222 euro.

Xiaomi Pocophone F1

Het lcd-scherm van de Xiaomi Pocophone F1 is 6,2-inch groot en heeft een resolutie van 2246 x 1080 pixels met een beeldverhouding van 18.7:9. Xiaomi heeft gekozen voor een inkeping aan de bovenkant van het scherm, waarin onder andere een infraroodsensor zit verwerkt voor het ontgrendelen van de telefoon door middel van gezichtsherkenning. Om de kosten laag te houden heeft Xiaomi gekozen voor een achterkant van plastic, terwijl het touchscreen wordt afgedekt met Gorilla Glass 3 in plaats van het nieuwe Gorilla Glass 6. Verder blijkt uit verschillende hands-on dat de speaker en camera niet kunnen tippen aan de toptoestellen.

Aan de achterzijde vinden we een dubbele camera;  bestaande uit een 12-megapixelsensor met pixels van 1,4 micron en een f/1.9-lens en een secundaire 5-megapixelsensor met een f/2.0-lens en pixels van 1,12 micron. De secundaire camera wordt gebruikt om een scherptediepte-effect te creëren. Onder de cameramodule is de vingerafdrukscanner geplaatst. Selfies kunnen worden vastgelegd met de 20-megapixelcamera aan de voorzijde.

Xiaomi wil met de Pocophone F1 high-end specificaties bieden tegen een lage prijs, een tactiek die vergelijkbaar is met OnePlus. De Xiaomi Pocophone F1 heeft bijvoorbeeld exact dezelfde processor als de andere high-end Android-smartphones die dit jaar zijn uitgebracht, maar kost honderden euro’s minder dan bijvoorbeeld de Galaxy S9. In Nederland verschijnt alleen de 6GB-versie, waarbij kan worden gekozen uit een variant met 64GB of 128GB opslagruimte. Uit de doos draait de Pocophone F1 op Android Oreo met een aangepaste interface. Over de accuduur hoeven we ons dankzij de 4000mAh-accu geen zorgen te maken. Bovendien is er ondersteuning aanwezig voor snelladen met Quick Charge 3.0. In het toestel is ruimte voor twee simkaarten, of één sim en een micro-sd-kaartje.

Deze aanbieding is inmiddels verlopen.

2 Reacties

  1. Als ik op de link klik krijg ik andere hogere prijzen te zien?

    Reageer
    • De aanbieding is inmiddels helaas verlopen.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*