ZTE N988 eerste Android smartphone met Nivida Tegra 4-soc

NVIDIA

ZTE-N988-with-Tegra-4De krachtige en nieuwe Tegra 4-soc van Nvidia werd al tijdens de Consumer Electronic Show in januari aangekondigd, echter is het tot op heden nog steeds niet duidelijk welke fabrikant als eerste met een Tegra 4 smartphone gaat komen. Mogelijk zal de Chinese smartphone fabrikant ZTE als eerste de gok te durven te nemen met de ZTE N988. Het bestaan van de telefoon lijkt in ieder geval al te zijn bevestigd in een aantal gepubliceerde foto’s van de ZTE N988.

De telefoon die je ziet op de bovenstaande afbeelding wordt mogelijk de eerste smartphone ter wereld met de Nvidia Tegra 4-soc. Het nieuws komt overigens niet helemaal uit de lucht vallen, want ZTE bevestigde als één van de eerste bedrijven dat het op Tegra 4-gebaseerde toestellen zal uitbrengen in combinatie met Nvidia’s nieuwe i500 LTE modem.

Helaas lijkt de Tegra 4-soc ook de enige interessant specificatie te zijn van de ZTE N988, want het enorme scherm heeft slechts een resolutie van 1280 x 720 pixels, iets wat in vergelijking met de concurrerende toestellen behoorlijk laag kan worden genoemd. Op zich is er niet zoveel mis met een 720p paneel, maar op een grootte van 5,7-inch daalt de pixel densiteit in een zeer rap tempo. De vraag is dan ook waarom ZTE niet voor een 1080p scherm kiest? Nvidia’s Tegra 4-soc ondersteunt resoluties tot 2560 x 1600, dus de kracht van de GPU kan in ieder geval niet de reden zijn.

Naast de Tegra 4 beschikt de ZTE N988 over 2GB aan RAM en een 13-megapixel camera met LED flitser. De telefoon weegt slechts 110 gram en is 6,9mm dun. Op moment van schrijven is het nog onduidelijk wat de capaciteit is van de accu en de grootte van de opslagruimte. De ZTE N988 zal bij de lancering op Android 4.1.2 Jelly Bean draaien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*