‘Opvouwbare Samsung-smartphone (Galaxy X) krijgt 7,3-inch oled-scherm’

Smartphones

Samsung-topman DJ Koh bevestigde eerder deze week in een interview met CNBC dat het in november zijn eerste buigbare smartphone zal presenteren. In de afgelopen maanden zijn er verschillende geruchten over het toestel verschenen, echter is het nog steeds niet exact duidelijk hoe de smartphone eruit komt te zien. Het Zuid-Koreaanse ETNews heeft echter een aantal nieuwe details over het ontwerp en de specificaties gepubliceerd.

Samsung Galaxy X

Volgens het rapport is het toestel, codenaam Winner, voorzien van een 7,3-inch oled-scherm dat naar binnen kan worden gevouwen. Het scherm is ingeklapt niet zichtbaar, waardoor de telefoon ook niet kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een notificatie te bekijken. Samsung heeft dat probleem opgelost door een 4,6-inch oled-scherm toe te voegen aan de buitenkant, waardoor je het toestel ook kan gebruiken wanneer het hoofdscherm is ingeklapt.

Vouwbare Samsung-smartphone

De vouwbare smartphone van Samsung.

The Wall Street Journal bracht in juli naar buiten dat de eerste vouwbare smartphone Samsung in 2019 zou worden gelanceerd. Bronnen van de site spraken destijds eveneens over een ontwerp met een vouwbaar scherm dat naar binnen kan worden geklapt en een secundair scherm aan de buitenkant. De camera’s zouden aan de achterzijde van het toestel zijn te vinden.

Vanwege de unieke eigenschappen van de vouwbare Galaxy X mikt Samsung op een prijs die aanzienlijk hoger komt te liggen in vergelijking met de bestaande vlaggenschepen. Het zou gaan om een bedrag van meer dan 1500 dollar, wat in Europa zou resulteren in een prijs rond de 1600 euro. De in 2018 uitgebrachte Galaxy Note 9 is met een adviesprijs van 999 euro de duurste smartphone die Samsung heeft uitgebracht. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou zich met de eerste generatie focussen op een niche zoals gamers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*