Kiosk modus ontdekt in nieuwe Windows 8.1 build

Microsoft

In een eerdere Windows (Blue) 8.1 build werden er al een aantal referenties gevonden naar de zogeheten Kiosk modus, maar in de afgelopen 24 uur is er weer een nieuwe versie (9374) verschenen die wat meer duidelijkheid over de functie lijkt te verschaffen. De nieuwe build toont ons namelijk wat de functie mogelijk aan Windows 8.1 gaat toevoegen wanneer het later dit jaar zal worden uitgebracht.

Het is in ieder geval wel duidelijk dat de zogenoemde Kiosk modus niet bedoeld is voor de huis-tuin-en-keuken gebruiker, want in het instellingen menu van Windows 8.1 is op te maken dat de functie bedoeld is om de functionaliteit van een account en het platform te beperken. Uit de nieuwe informatie blijkt dat je automatisch een app kan opstarten bij het inloggen, waardoor het een ideale functie is voor demo’s en kiosken die klanten toch toegang willen verschaffen tot een computer. Daarnaast zal de functie ook door bedrijven kunnen worden gebruikt voor gebruikers die met een terminal werken of slechts een enkele app hoeven te draaien.

windows 8.1-1

Naast de Kiosk modus heeft Microsoft ook een aantal veranderingen doorgevoerd aan de Snap View functie, waarmee het mogelijk is om apps naast elkaar te draaien. In de nieuwe build zijn de beperkingen van Snap View opgeheven. Gebruikers kunnen straks door middel van een slider de apps in elke positie slepen, waaronder de mogelijkheid om elke app 50% van het scherm in te laten nemen.

Voor diegene die nog steeds niet kunnen leven met het Metro startscherm hebben we (nog) geen goed nieuws, want het direct opstarten naar het bureaublad is nog steeds niet mogelijk. Eerder deze week schreven we nog over het nieuws dat er in de broncode van Windows referenties waren gevonden naar deze optie, echter blijkt deze nog niet aanwezig te zijn in build 9374. Daarnaast ontbreekt de startknop ook nog steeds.

De verwachting is dat Microsoft later dit jaar Windows 8.1 zal uitbrengen tegelijkertijd met de lancering van de nieuwe 7-inch en 8-inch tablets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*