Hands-on: Polaroid iM1836 Android Camera

Archief

Schermafbeelding 2013-01-08 om 22.07.48De Polaroid iM1836 Android Camera is zonder twijfel één van de grootste verassingen op de tweede dag van de Consumer Electronic Show in Las Vegas. Een nieuwe compact camera van de fabrikant die een lange tijd is weg geweest, maar is de camera goed genoeg om de concurrentie aan te gaan met de andere compact camera’s die tijdens CES 2013 zijn aangekondigd? Helaas lijkt dat op dit moment zeker nog niet het geval te zijn, want de Polaroid iM1836 die is getoond op de beursvloer voorspelt nog weinig goeds.

Deze nieuwe camera van Polaroid is het eerste model dat is uitgerust met het Android besturingssysteem van Google. Qua uiterlijk heeft de camera ook veel weg van de Nikon 1 J-series, daarnaast is het met deze camera ook mogelijk om de lens te verwisselen. Echter heeft Polaroid de sensor van de camera verwerkt in de verwisselbare lens, iets wat niet het geval is bij de Nikon camera.

Er is nog weinig informatie beschikbaar over de gebruikte sensor, maar de verwachting is dat de sensor zal zijn te vergelijken met die van de Nikon. Polaroid heeft voor deze oplossing gekozen zodat de sensor niet in aanraking komst met stof en andere rommel. Hoewel we Polaroid op dit standpunt niet kunnen tegenspreken, is het maar de vraag of de consument elke keer interesse heeft om naast een volledig nieuwe lens ook automatisch te betalen voor een nieuwe sensor?

Dat er nog veel werk aan de winkel is voor Polaroid wordt snel duidelijk wanneer we Android 4.1 Jelly Bean op het touchscreen testen, want erg stabiel is de versie nog niet te noemen, dit wordt pijnlijk duidelijk wanneer er bijna geen enkele app wil starten. Het enige wat prima werkt is het vegen door de verschillende pagina’s en menu’s.

Het doel van Polaroid zal dan ook zijn om de camera volledig af te gaan stemmen op Android. Samsung heeft het in 2012 al voorgedaan hoe je dit moet aanpakken, maar momenteel voelt de iM1836 teveel als een Android telefoon aan de achterkant en een fotocamera aan de voorkant. De integratie tussen beide is op dit moment nog ver te zoeken. Verder zijn de prestaties ook erg matig te noemen, zo doet het toestel er bijvoorbeeld erg lang over om te autofocussen.

De Polaroid iM11836 zal later dit jaar verschijnen voor een bedrag tussen de 300 en 350 euro. Laten we in ieder geval hopen dat het uiteindelijke product beter zal werken, want het potentieel is ondanks de minpunten zeker aanwezig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*