Google Now komt naar desktop en Chrome

Google

google nowGoogle Now is in mijn ogen één van de betere functies die in het afgelopen jaar aan Android is toegevoegd, echter gaan er al een tijdlang geruchten dat de dienst op korte termijn ook beschikbaar zal zijn voor desktop-gebruikers. Vandaag is er op dit vlak opnieuw een ontdekking gedaan, want in de broncode van Google’s zoekmachine zijn namelijk een aantal verwijzingen gevonden naar Google Now.

Deze nieuwe pagina op het Google domein werd gespot door het blog Google Operating System, en bevat meerdere referenties naar Google Now integratie voor het web. Voor Google is het de volgende logische stap; het bedrijf houdt ervan om informatie over zijn gebruikers te verzamelen en met Google Now weet men zelfs waar gebruikers werken, deze informatie wordt namelijk gebruikt om te tonen hoeveel verkeer er op de weg is. Verder is Google Now ook in staat om relevante informatie te tonen over het weer en omliggende plaatsen.

Op de onderstaande afbeelding zijn de referenties van Google Now te zien.

google-now-desktop

Momenteel is het nog onduidelijk hoe Google Now zal worden geïmplementeerd in de zoekmachine, maar eerder dit jaar verschenen er ook al verschillende referenties in de open-source Chromium browser, waarop Google Chrome is gebaseerd.

De kans lijkt in ieder geval groot te zijn dat Google de data van de Android versie gaat synchroniseren via je Google account. Het zal ons dan ook niks verbazen dat Google Now door het bedrijf wordt gezien als de opvolger van iGoogle. Mogelijk zullen we tijdens het Google I/O evenement in mei meer te horen krijgen over Google Now voor de desktop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*