Google maakt het eenvoudiger om je zoekgeschiedenis te verwijderen

Besturingssystemen

Privacy op het internet is in de afgelopen jaren een steeds belangrijker onderwerp geworden en Google is een van de grootste dataverzamelaars. Dat is in de meeste gevallen geen slecht ding, want deze gegevens worden weer gebruikt voor het verbeteren van diensten en producten. Google heeft desondanks de nodige tools voor gebruikers ontwikkeld voor het beheren van hun eigen gegevens, echter introduceerde de zoekgigant deze week nieuwe opties die het gemakkelijker maken om persoonlijke gegevens binnen de producten van Google te beheren en verwijderen.

Google Search

Gebruikers kunnen vanaf vandaag alle data inzien die via de zoekmachine van Google is opgeslagen. Het is mogelijk om deze gegevens te verwijderen en instellingen aan te passen die betrekking hebben op advertenties, gepersonaliseerde zoekresultaten en meer.

“Zonder Google Search te verlaten kun je nu je recent zoekactiviteit bekijken en verwijderen, snel toegang krijgen tot de meest relevante privacymaatregelen in uw Google-account en meer te weten komen over Google Search werkt met uw gegevens. Bijvoorbeeld om de advertenties te beheren die u ziet wanneer u zoekt, geven we u toegang tot uw advertentie-instellingen. Daarnaast hebt u toegang tot uw Activity Controls om te bepalen welke informatie door Google wordt opgeslagen in uw account en gebruikt Search om andere Google-diensten sneller, slimmer en nuttiger te maken”, aldus Google in een blogpost.

Google zegt dat deze tools volgend jaar ook voor andere producten beschikbaar worden gesteld, te beginnen met Google Maps. Android- en iOS-gebruikers kunnen deze functies in de komende weken in de Google-app vinden. Er zijn op de pagina ook schakelaars te vinden voor web-, spraak-, audio- en app-activiteit. Naast deze aankondiging heeft Google ook een korte geanimeerde video uitgebracht, waarin wordt uitgelegd hoe de gegevens van gebruikers worden gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*