‘Red Dead Redemption 2 krijgt pc-versie met vr-ondersteuning’

Gaming

De Red Dead Redemption 2 Companion App, beschikbaar voor iOS en Android, bevat enkele verwijzingen naar een mogelijke pc-versie. Gebruikers kunnen de app gebruiken om de Red Dead Redemption 2-kaart in real-time te bekijken op hun smartphone of tablet en de statistieken van het verhaal en hoofdpersoon Arthur Morgan te volgen.

Red Dead Redemption 2 voor pc

In de bestanden van de app zijn aanwijzingen gevonden dat Rockstar Games in de achtergrond ook stilletjes werkt aan een pc-versie van de game. In de code zijn de regels ‘PARAM_companionAutoConnectIpPC’ en ‘CommandIsPcVersion (void) 000000000166A12C’ gespot, waarmee een verbinding met een pc-versie kan worden gemaakt.

Rockstar Games heeft Red Dead Redemption 2 tot op heden alleen voor de Xbox One en PlayStation 4 uitgebracht, echter is het aannemelijk dat de game uiteindelijk ook voor de pc verschijnt. Overigens is het niet de eerste keer dat er informatie over een pc-versie verschijnt. Onlangs werd de pc-versie al gespot op de website van MediaMarkt met een releasedatum in 2019 en een LinkedIn-profielpagina van een Rockstar-ontwikkelaar maakte eveneens melding van een pc-versie.

Gezien het enorme succes van Grand Theft Auto V op de pc, is de kans groot dat het een kwestie van tijd is voordat Red Dead Redemption 2 voor de pc wordt uitgebracht. GTA V duikt nog geregeld op in de top 10 van de populairste Steam-games en er zijn inmiddels meer dan 13 miljoen exemplaren van de pc-versie verkocht.

De Companion App bevat daarnaast nog verwijzingen naar Oculus, de virtual reality-headset van Facebook. Ondersteuning voor Vive of Steam VR lijkt (nog) niet aanwezig te zijn. Het zou kunnen betekenen dat de pc-versie van Red Dead Redemption 2 ondersteuning gaat bieden voor virtual reality, hoewel we dat nog niet met zekerheid durven te zeggen. De PlayStation 4-versie heeft namelijk ook geen ondersteuning voor de PlayStation VR gekregen, maar dat zou ook te maken kunnen hebben met de technische beperkingen van de console.

Rockstar Games bracht Red Dead Redemption 2 op vrijdag 26 oktober uit voor de PlayStation 4 en Xbox One. Sony heeft ook een speciale PlayStation 4 Pro-bundel uitgebracht, die bij Amazon Duitsland voor slechts 388 euro is te verkrijgen. Microsoft levert de game op dit moment gratis bij elke Xbox One S- en Xbox One X-bundel. Gamers kunnen kiezen uit verschillende varianten en bij sommige pakketten worden zelfs ook nog twee controllers meegeleverd. Er kan bij Bol.com en NedGame een keuze worden gemaakt uit meerdere bundels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*