OnePlus 7 met 5G-connectiviteit verschijnt in eerste helft van 2019

Smartphones

Vorige week onthulde OnePlus-medeoprichter Carl Pei dat het bedrijf volgend jaar hun eerste smartphone met 5G-ondersteuning op de markt gaat brengen. Tijdens de onthulling van de nieuwe OnePlus 6T maakte hij bekend dat dit toestel, vermoedelijk de OnePlus 7, in de eerste helft van volgend jaar zijn debuut gaat maken.

Eerste OnePlus-smartphone met 5G

“Ik zou graag alles in detail vertellen, maar ik vermoed dat mijn pr-team niet erg blij zou zijn als ik dat zou doen”, grapte Lau terwijl hij een vraag beantwoorde over de toekomstige roadmap van OnePlus en Qualcomm. “Ik kan een overzicht geven en zeggen dat ons eerste 5G-product in de eerste helft van 2019 wordt gelanceerd. Door middel van onze nauwe samenwerking met Qualcomm zullen we proberen om 5G-technologie zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor onze community en gebruikers.”

Qualcomm-president Cristiano Amon was ook aanwezig op het evenement en sprak eveneens over de introductie van 5G op korte termijn. “Net als met de introductie van eerdere draadloze technologieën, zal de eerste implementatie zijn op premium smartphones”, aldus Amon. “Qualcomm is heel hard aan het werk geweest om die technologie al in de eerste helft van 2019 beschikbaar te maken voor gebruikers. Bedrijven als OnePlus zullen toonaangevend zijn op het gebied van 5G-technologieën naar de markt te brengen.”

Qualcomm-president Cristiano Amon bracht naar buiten dat er in de loop van 2019 minimaal twee high-end smartphones met een 5G-modem van het bedrijf worden uitgebracht. Een van de toestellen zal afkomstig zijn van OnePlus en het ligt voor de hand dat het de OnePlus 7 betreft. In de afgelopen jaren introduceerde de smartphonefabrikant elk half jaar een nieuw toestel en de opvolger van de OnePlus 6T zou ergens in de zomer van 2019 moeten verschijnen.

Het toekomstige vlaggenschip van OnePlus wordt waarschijnlijk aangedreven door de Snapdragon 8150-soc van Qualcomm. Dit is de opvolger van de Snapdragon 845-soc, die onder de motorkap van de OnePlus 6 en 6T is te vinden. Volgens eerdere geruchten is het de eerste Qualcomm-chip met een neurale verwerkingseenheid, ook wel bekend als een NPU. Hierdoor kan de chip grote hoeveelheden gegevens verwerken via machine learning. De chip wordt gekoppeld aan een Snapdragon X50-modem met een verkleinde QTM052 mmWave antenne-module, hoewel we verwachten dat er ook een goedkopere variant van de chip wordt gelanceerd met alleen 4G-connectiviteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*