Pokémon: Let’s Go Eevee of Pikachu: welke versie moet je kopen?

Gaming

Aanstaande vrijdag, 16 november wordt Pokémon: Let’s Go Eevee en Pikachu uitgebracht voor de Nintendo Switch uitgebracht. Het is voor het eerst dat er een Pokémon-game verschijnt voor de console van de Nintendo, maar welke editie van Let’s Go moet je eigenlijk in huis halen? In dit artikel zetten we alle edities, Switch-bundels en accessoires voor je op een rij.

Pokémon: Let’s Go is een remake van Pokémon Yellow, die in 1998 werd uitgebracht voor de Game Boy. Het verhaal speel zicht in Pallet Town en draait om de eerste 151 Pokémon uit de Kanto-regio, waar ook Ash zijn avontuur begon. Het is daardoor een uitstekende manier om kennis te maken met de franchise, want in de game gaan we weer helemaal terug naar het begin.

Net als in Pokémon Yellow krijg je ook in Let’s Go een partner toegewezen die meereist op je schouder of hoed. In Pokémon: Let’s Go kun je kiezen tussen Pikachu en Eevee. Helaas is je partner niet zo dol op de Poké Ball en evolueren. Het is daardoor niet mogelijk om Pikachu of Eevee te evolueren als partner, echter kun je ze wel evolueren wanneer je ze tijdens je reis tegenkomt en vangt.

Beide Pokémon hebben speciale vaardigheden die ‘Secret Techniques’ worden genoemd en deze zijn vergelijkbaar met de Hidden Moves van andere games in de franchise. Beide Pokémon hebben ook unieke moves voor Pokémon Let’s Go gekregen.

Pikachu heeft twee exclusieve moves:

  • Pika Papow – De kracht van Pikachu zal toenemen op basis van jullie vriendschap.
  • Splishy Splash – Een move van het watertype die de kans heeft om je tegenstander te verlammen.

Voor Eevee zijn er vier exclusieve moves beschikbaar:

  • Veevee Volley – De kracht van Eevee zal toenemen op basis van jullie vriendschap.
  • Bouncy Bubble – Een move van het watertype die Eevee zal genezen voor de helft van de schade die het bij de tegenstander heeft toegebracht.
  • Buzzy Buzz – Een beweging van het elektrische type die zijn tegenstander verlamt wanneer hij geraakt wordt.
  • Sizzly Slide – Een move die de tegenstander zal verbranden wanneer deze wordt geraakt.

Het avontuur van beide versies is in de basis nagenoeg hetzelfde, maar er zijn nog een aantal exclusieve Pokémon in Let’s Go Pikachu en Eevee te vangen. In Let’s Go Pikachu vinden we Oddish, Sanshrew, Growthe, terwijl Eevee Bellsprout, Vulpix en Meowth bevat.

Accessoires en Nintendo Switch

Nintendo maakte ook bekend dat de Legendary Pokémon Mew wordt geïnstalleerd op de Poké Ball Plus. Het apparaat kan in plaats van een Joy-Con worden gebruikt. Behalve bewegingsbediening licht het apparaat ook op in een verscheidenheid aan kleuren, trilt en speelt geluiden. Wanneer je een Pokémon probeert te vangen voel je dat aan de Poké Ball en je hoort de roep van een Pokémon wanneer je er één hebt gevangen.

Verder werkt de Poké Ball Plus ook met de Pokémon Go Plus en kun je bonussen verdienen door er tijd mee door te brengen wanneer je geen Pokémon-game speelt. De Poké Ball Plus verschijnt op dezelfde dag als Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Pokémon: Let’s Go, Eevee. Pokémon: Let’s Go Pikachu, Pokémon: Let’s Go Eevee en de Poké Ball Plus zijn nu beschikbaar bij Bol.comNedGameMediaMarkt en Intertoys.

Nog geen Nintendo Switch? Geen probleem, want Nintendo heeft twee speciale gelimiteerde hardware-bundels op de markt gebracht. Deze Nintendo Switch-bundels komen niet alleen met de game en de Poké Ball Plus, want het uiterlijk van de console en het dock is eveneens aangepast. De bundels zijn vanaf 399 euro te verkrijgen bij Bol.comMediaMarktCoolblue en NedGame.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*