HTC Butterfly vliegt in mei naar Nederland

Archief

htc butterflyDe HTC Butterfly was de eerste smartphone op de markt met een 5-inch 1080p scherm, maar helaas werd de telefoon in 2012 alleen in een select aantal regio’s uitgebracht, echter verraste HTC vandaag vriend of vijand door de Butterfly ook naar Nederland te brengen. Volgens HTC zal de telefoon vanaf mei in Nederland zijn te verkrijgen voor een adviesprijs van 589 euro, waardoor de Butterfly ook direct een stukje goedkoper is dan de HTC One.

HTC Butterfly naar Europa

Wanneer de HTC Butterfly exact zal worden uitgebracht wist het bedrijf nog niet te zeggen. Momenteel is de smartphone alleen nog in Azië en in de Verenigde Staten te koop. Het is dan ook opmerkelijk om te zien dat HTC alsnog heeft besloten om het voormalige topmodel naar Europa gaat brengen, vooral gezien het feit dat de HTC One iets meer dan een maand geleden werd uitgebracht.

De Butterfly heeft een 5-inch SuperLCD 3 scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Onder het scherm is een 1,5GHz quad-core Qualcomm Snapdragon S4 processor te vinden met een Adreno 320-gpu en 2GB aan RAM. Daarnaast is er standaard 16GB aan opslagruimte aanwezig dat verder kan worden uitgebreid door middel van een microSD slot. Momenteel draait de Butterfly nog op Android 4.1 Jelly Bean, echter heeft HTC al laten te weten te werken aan een Android 4.2 update met Sense 5.

Op de achterkant is een 8-megapixel camera te vinden met autofocus, LED flitser en een BSI sensor die in staat is om video’s in 1080p op te nemen. Op het gebied van connectiviteit zijn de gebruikelijke opties aanwezig, zoals HSPA, Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, DLNA, microUSB, GPS (GLONASS), digitaal kompas en een 3,5mm audio-uitgang.

De accu heeft een capaciteit van 2020mah wat op het eerste gezicht wat klein lijkt te zijn gezien de quad-core processor en een 5-inch 1080p scherm, maar verschillende reviews hebben laten zien dat dit nog enigszins mee blijkt te vallen. Verder meet de Butterfly 143 x 70,5 x 9,08 met een gewicht van 140 gram. Of de verkoop van de HTC Butterfly te maken heeft met het verkoopverbod van het microfoononderdeel van de HTC One is op dit moment onduidelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*