LG komt dit jaar met eerste flexibele OLED smartphone

Archief

oled flexibelLG is van plan om dit jaar nog een smartphone op de markt te brengen met een flexibel OLED scherm. De vicepresident van LG’s mobiele afdeling bevestigde dit nieuws, echter is het nog onduidelijk of de telefoon zelf ook daadwerkelijk buigbaar zal zijn. Het scherm dat gebruikt gaat worden is door LG Display ontwikkeld. Volgens Yoon Bu-hyun moet de smartphone ergens in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt worden gebracht.

LG’s eerste flexibele OLED smartphone in 2013?

Eerder dit jaar schreven we al dat LG Display ver was gevorderd met de ontwikkeling van deze flexibele OLED schermen, en dat men zelfs verder zou zijn met de ontwikkeling dan de YOUM technologie van Samsung. Uit een artikel van het doorgaans goed geïnformeerde Korea Times werd al duidelijk dat LG Display de massaproductie van deze schermen in de tweede helft van het jaar zou gaan starten.

Tijdens de Consumer Electronic Show in januari presenteerde Samsung al een smartphone met een flexibel YOUM scherm, maar was de uitwerking een stukje anders dan we hadden verwacht. In plaats van dat de telefoon kon worden uitgeklapt koos Samsung ervoor om het scherm te buigen rondom de rand.

Het idee erachter was dat de smartphone notificaties aan de zijkant van de telefoon kan tonen, zodat het gehele scherm niet elke keer hoeft worden ingeschakeld. Of dit product ook daadwerkelijk op de markt zal verschijnen valt nog maar te bezien, want Samsung maakte tijdens de presentatie al bekend dat het ging om een concept, en dat het geen indicatie was hoe het uiteindelijke product eruit zal komen te zien.

Een probleem van de flexibele schermen is overigens de lage productieopbrengst. Dit betekent in de praktijk dat de schermen lastig zijn te produceren, waardoor de prijzen niet alleen een stuk hoger liggen, maar er ook slechts een beperkt aantal beschikbaar zijn.

De verwachting is overigens wel dat deze problemen snel zullen verdwijnen en dat we in 2014 meer producten gaan zien die gebruik maken van de flexibele OLED schermen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*