Volgende Xbox komt in november voor 499 of 299 dollar

Microsoft

xbox-360notextDe volgende generatie wordt door Microsoft op 21 mei aangekondigd en het zal ongetwijfeld een evenement worden waar veel gamers al een lange tijd naar hebben uitgekeken. Voor velen is de Xbox is één van de succesvolste producten die Microsoft ooit heeft ontwikkeld en het is dan ook niet vreemd dat de verwachtingen hoog gespannen zijn. De prijs van de volgende generatie Xbox lijkt gelukkig mee te vallen, want de console zal in de Verenigde Staten een adviesprijs kennen van 499 dollar, besluit je om ook nog een tweejarig Xbox LIVE abonnement af te sluiten dan zakt de prijs zelfs naar 299 dollar.

De informatie is afkomstig van blogger Paul Thurott, een doorgaans betrouwbare Microsoft bron, die in bezit lijkt te zijn van meer informatie over de nieuwe Xbox. Thurrot laat op zijn blog weten dat Microsoft in november twee prijsmodellen gaat introduceren. Het goedkoopste model kost 299 dollar en is gekoppeld aan een tweejarig Xbox LIVE abonnement dat 10 dollar per maand kost, kies je echter voor het standalone-model dan zal er 499 dollar moeten worden neergeteld. Over het gerucht dat Microsoft ook nog een pass-through media-box gaat uitbrengen weet Thurott te melden dat hier momenteel nog geen plannen voor zijn, maar dat dit mogelijk in de toekomst nog kan gaan veranderen.

Verder weet Thurott te bevestigen dat de volgende Xbox de beschikking heeft over een Blu-ray speler. De nieuwe Xbox zal verder draaien op de “Core” versie van Windows 8. Dit zal voor ontwikkelaars goed nieuws kunnen betekenen, want Windows 8 apps zouden mogelijk ook kunnen werken op de nieuwe Xbox.

Microsoft zal later dit jaar misschien ook nog een derde-generatie Xbox 360 uitbrengen. Dit model zal aanzienlijk goedkoper zijn dan de huidige Xbox 360. Het project staat intern bekend als “Stingray”, echter blijft het onduidelijk of de console er daadwerkelijk komt, de ontwikkeling van deze console zou deels te maken hebben met het feit dat de volgende Xbox niet backward-compatible is met de Xbox 360.

Tijdens de presentatie van de volgende Xbox zal Microsoft alle details onthullen, waaronder alle beschikbare games bij de lancering. Tijdens de E3 game beurs in begin juni zullen we ook meer te horen krijgen over de plannen van third-party ontwikkelaars.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*