Corning demonstreert derde generatie Gorilla Glass

Archief

gg3prgraphics113012-11Apple, Samsung, HTC en een hoop andere fabrikanten maken al jarenlang gebruik van het zogeheten Gorilla Glass dat wordt ontwikkeld Corning. Het Amerikaanse bedrijf toonde tijdens CES 2013, zoals verwacht, ook de derde generatie aan van het Gorilla Glass dat 50% sterker is en 40% meer krasbestendig. In de video hieronder is te zien hoe sterk het glas daadwerkelijk is.

Hier kun je zien wat er met het glas gebeurd als men een bal van 130 gram op het Gorilla Glass 3 laat vallen. Zoals je ziet laat de bal geen enkele kras achter en ook breekt het glas niet. Een erg indrukwekkend staaltje technologie.

Volgens Corning zal de productie van het glas in het eerste kwartaal van 2013 op volle toeren draaien, dit zal mogelijk betekenen dat we ook dit jaar de eerste producten zien die gebruik maken van derde generatie Gorilla Glass.

Naast het nieuwe Gorilla Glass toonde Corning ook een 30 meter lange optische Thunderbolt kabel die data kan transporteren over vele grotere afstanden dan de traditionele koperen Thunderbolt kabels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*