Huawei P30 en P30 Pro bieden ondersteuning voor optisch zoomen

Smartphones

Huawei-ceo Richard Yu heeft een aantal teasers gedeeld voor de aankomende P30-serie. De Huawei P30-serie lijkt op basis van deze beelden te worden uitgerust met een camera waarmee optisch kan worden gezoomd. Eerder maakte Huawei-topman Clement Wong al bekend dat de P30 Pro wordt uitgerust met een periscoop-achtige zoomcamera. Deze teasers geven een glimp van de mogelijkheden die we kunnen verwachten van de cameramodule. De Huawei P30 en P30 Pro zullen op 26 maart in Parijs worden gepresenteerd.

Camerafuncties Huawei P30 en P30 Pro

De promotionele afbeelden wijzen allemaal op de zoommogelijkheden van de Huawei P30-serie. Het inzoomde gebied van de foto’s wordt weergegeven zonder ruis of verlies van detail. Dit geeft duidelijk aan dat de nieuwe modellen optisch kunnen inzoomen. Exacte specificaties zijn nog niet bekendgemaakt, maar de cameramodule zou beter presteren dan de P20. Pro, die werd geleverd met 3x optische zoom en 5x hybride zoom. De P30-serie zal ook in de nacht aanzienlijk beter moeten presteren dan de Huawei P20 Pro.

Eerdere geruchten hebben gesuggereerd dat de telefoons worden uitgerust met oled-schermen. Het scherm van de P30 is 6,1-inch groot en de P30 Pro zou zijn voorzien vaneen groter 6,5-inch scherm.Aan de bovenkant van het scherm zou een druppelvormige inkeping zijn te vinden, terwijl de vingerafdruksensor onder het scherm wordt geplaatst.

De Huawei P30.

De Huawei P30 heeft drie camera’s aan de achterzijde en de P30 Pro beschikt over een cameramodule met vier lenzen. De sensoren worden verticaal uitgelijnd, vergezeld met een dual-led-flitser. De P30 zou foto’s kunnen schieten in een maximale resolutie van 40-megapixel en ondersteuning bieden voor 5x optische zoom. Selfies zouden kunnen worden vastgelegd met de 24-megapixelcamera aan de voorzijde.

Het tweetal zal naar verwachting worden aangedreven door de Kirin 980-soc van het bedrijf. De P30 komt naar verluidt met 6GB RAM en 128GB opslag, terwijl de P30 Pro is te configureren met 8GB RAM en 128, 256GB en 512GB aan opslagruimte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*