Nokia werkt aan quad-core Windows Phone 8-toestel

Archief

NokiaEen recentelijk uitgevoerde benchmark op GFXBench bevestigt de geruchten dat Nokia werkt aan een nieuwe Lumia Windows Phone 8 smartphone met een quad-core processor van Qualcomm. Uit een eerder verschenen rapport bleek al dat Nokia in de tweede helft 2013 met een aantal nieuwe Windows Phone phablets en andere apparaten gaat komen die draaien op het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Wij verwachten dat het apparaat waarop de syntetische benchmark is gedraaid één van de producten zal zijn waarover al meerdere keren is geschreven. Helaas is er op dit moment weinig bekend over het onbekende product, afgezien van het feit dat het mobiele apparaat in totaal vier cores heeft en op Windows Phone 8 draait.

Het ligt voor de hand dat het gaat om de Snapdragon 400-soc die eerder dit jaar door Qualcomm werd geïntroduceerd. Deze zogenoemde system-on-a-chip heeft de beschikking over vier Kraait 200 cores, die allen gebaseerd zijn op de ARM Cortex A7 architectuur. Op het grafische vlak is er een Adreno 305 GPU aanwezig, deze grafische processor is ook te zien in de uitgevoerde benchmark.

Daarnaast ziet het er ook naar uit dat dit toestel blijft steken op een 720p resolutie, ondanks het feit dat Microsoft eerder dit jaar al bevestigde te werken aan ondersteuning voor 1080p resoluties, maar dit zou ook deels te kunnen maken hebben met het feit dat het gaat om een mid-range Lumia toestel. Volgens Microsoft moeten er dit jaar nog de eerste 1080p Windows Phone 8 toestellen verschijnen, het wachten is nu op de GDR3 update voor Windows Phone 8.

Nokia-Lumia-quad-core-specs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*