Huawei verliest toegang tot Android en Google

Smartphones

De VS kondigde eerder deze week handelsrestricties aan voor het Chinese technologiebedrijf Huawei. Dat betekent dat Amerikaanse bedrijven niet langer zaken mogen doen met Huawei. Volgens Reuters heeft Google de bedrijfsactiviteiten met Huawei met onmiddellijke ingang gestopt.

Het bedrijf kan op dit moment geen onderdelen en software van Amerikaanse bedrijven gebruiken zonder toestemming van de Amerikaanse overheid, waaronder Android. Huawei blijft toegang houden tot de versie van het Android-besturingssysteem die beschikbaar is via de open source-licentie, die vrij toegankelijk is voor iedereen die deze wil gebruiken. Google zal echter stoppen met technische ondersteuning en ook zal Huawei geen toegang krijgen tot zijn diensten.

“Huawei Technologies verliest per direct de toegang tot updates van het Android-besturingssysteem en de volgende versie van zijn smartphones buiten China zullen ook toegang verliezen tot populaire applicaties en diensten, zoals de Google Play Store en de Gmail-app”, weet Reuters te melden. Dit betekent dat er geen toekomstige Android-beveiligingsupdates zullen verschijnen voor nieuwe en oude Android-apparaten, waaronder de recent uitgebracht Huawei Mate 20 Pro, P30 Lite, P30 en P30 Pro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*