‘PlayStation 5 (PS5) krijgt het zwaar met Google Stadia, Nintendo en volgende Xbox’

Gaming

De PlayStation 4 is de overduidelijk winnaar van deze generatie consoles, maar volgens de voormalige PlayStation-baas Jack Trenton hoeft dat niets te zeggen over de volgende generatie. Hoewel Trenton van mening is dat Sony in een goede positie verkeert om het succes van de PS4 over te dragen naar de PS5, vermoedt hij dat Microsoft en de volgende Xbox voor meer concurrentie zullen zorgen. Verder zegt Trenton dat Nintendo relevanter is dan in 2013 en dat er nieuwe concurrentie is van Google. Het lijkt in ieder geval duidelijk te zijn dat de PlayStation 5 zware concurrentie kan verwachten in de komende jaren.

PlayStation 5

“Ik denk dat ze goed gepositioneerd zijn”, zei Trenton in gesprek met VentureBeat over Sony en de PlayStation 5. “De leider van de vorige generatie bevindt zich altijd in een sterke positie voor de nieuwe cyclus. Alles wat ik heb gelezen over de specificaties van de PlayStation 5 klinkt indrukwekkend. Het bedrijfsmodel heeft de afgelopen tijd duidelijk goed voor ze gewerkt en het ziet er niet naar uit dat ze hiervan zullen afwijken. Ze zullen goed gepositioneerd zijn, maar ik denk wel dat ze meer concurrentie zullen krijgen dan de vorige keer.”

“Microsoft zou Sony een grotere uitdaging moeten geven en Stadia is een nieuwe speler op de markt die in 2013 niet bestond. Nintendo is deze keer relevanter. Het zal simpelweg een competitieve markt worden. Maar ze hebben een aantal waardevolle lessen geleerd van deze generatie. Het gaat geweldig worden voor iedereen in deze business of je nu een ontwikkelaar bent of een gamer. Iedereen staat op scherp.”

→ Lees ook: Deze geruchten over de PlayStation 5 (PS5) doen ons watertanden

PS5-systeemarchitect Mark Cerny heeft in een interview met Wired enkele specificaties en functies van de nieuwe console bekendgemaakt. De PlayStation 5 blijkt, zoals in het bericht werd gesuggereerd, backwards compatibel te zijn met de PS4, te worden aangedreven door een 8-core AMD Ryzen-cpu van de derde generatie in combinatie met een AMD Navi-gpu (14 teraflops), flashopslag te gebruiken en ondersteuning te bieden voor 8K-upscaling en ray tracing. Microsoft heeft nog geen informatie over de volgende Xbox naar buiten gebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*