Microsoft: Project Scarlett kan opvolger krijgen

Gaming

Er wordt al jarenlang gesproken over de laatste generatie consoles, maar het is inmiddels duidelijk dat er gewoon een nieuwe PlayStation en Xbox in 2020 verschijnt. Sony en Microsoft hebben het bestaan van de nieuwe consoles namelijk al bevestigd en beide bedrijven sluiten niet uit dat er nog meer hardware zal volgen na de volgende generatie. Xbox-topman Phil Spencer verwacht dat er in de toekomst niet minder schermen zullen zijn om op te gamen, maar meer, inclusief een lokaal apparaat zoals een Xbox-console.

Project Scarlett

“Eerlijk gezegd, ik weet het niet”, antwoordde Spencer toen hem werd gevraagd of de volgende Xbox, Project Scarlett, de laatste console zou zijn. “Ik loop lang genoeg mee om te weten dat er meerdere keren is gezegd dat dit de laatste generatie zal zijn. Dat is geen nieuwe meme die de wereld is ingebracht. Als ik kijk, zelfs in een wereld van streaming en xCloud, en laten we zeggen streaming van elke andere vorm van media die er is – muziek en video – zien we dat het aantal apparaten om ons heen is gegroeid en niet gekrompen.”

“Wanneer we ons streamingplatform introduceren dan is het een voor de hand liggende vraag of dit de laatste console is. Ik denk dat streaming ervoor gaat zorgen dat je hoogwaardige content naar meer schermen om je heen kan brengen. En ik denk niet dat dit zal leiden tot minder schermen in je leven. Verschillende mensen zullen hier andere dingen over zeggen, maar ik verwacht dat een lokaal apparaat de beste manier blijft om jarenlang de beste en mooiste games te spelen.”

→ Lees ook: Deze geruchten over de PlayStation 5 (PS5) doen ons watertanden

De mening van Phil Spencer komt sterk overeen wat PlayStation-topman Jim Ryan onlangs zei over de toekomst van gaming en consoles. Beide partijen zien streaming voornamelijk als een toevoeging en een manier om nieuwe gamers bij hun platform te betrekken. Microsoft gaat gamers met Project Scarlett bijvoorbeeld de mogelijkheid geven om games te streamen via hun eigen console, waardoor je geen afzonderlijk abonnement hoeft af te sluiten en toch overal kan games, mits je internetverbinding het toelaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*