Nokia kondigt 4,7-inch Lumia 625 aan met Windows Phone 8

Archief

Gisteren bracht Nokia al het nieuws naar buiten dat het bedrijf een aankondiging heeft gepland voor de lancering van een nieuwe smartphone, maar een grote verassing gaat het niet worden want het lijkt de Lumia 625 met Windows Phone 8 te betreffen. De specificaties en de gelekte afbeelding lijken in ieder geval perfect aan te sluiten bij de aankondiging die gisteren live ging op de site van Nokia.

De Nokia Lumia 625 beschikt over een 4,7-inch LCD scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels, resulterend in een densiteit van 201 pixels-per-inch. Het scherm wordt bescherm door het Gorilla Glass 2 van Corning en de gevoelige touch-laag maakt het mogelijk om het touchscreen te bedienen met bijvoorbeeld een handschoen of je nagels. Verder meet de telefoon 133,25 x 72,25 x 9,15mm en weegt het 159 gram.

Onder de behuizing van de Lumia 625 vinden we de Qualcomm Snapdragon S4-soc met twee Krait cores geklokt op 1,2GHz en 512MB aan DDR werkgeheugen. Standaard is er 8GB aan opslagruimte aanwezig, maar gelukkig kan dit eenvoudig worden uitgebreid door middel van een microSD kaart.

Op de achterkant van de Lumia 625 vinden we een 5-megapixel camera met LED-flitser, die ook video’s kan opnemen in 1080p op 30 frames-per-seconde. Verder zijn de gebruikelijk software opties zoals Cinemagraph, Panorama en Smart Camera aanwezig. Op het gebied van connectiviteit zijn de gebruikelijke opties aanwezig zoals, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS met GLONASS, Bluetooth 4.0, HSPA en zelfs LTE.

Volgens Nokia moet de 2000mAh accu ervoor zorgen dat de Nokia 625 in stand-by het maar liefst 23 dagen kan volhouden en is de gesprekstijd 23,9 uur. Daarnaast zijn de gebruikelijke Nokia-apps aanwezig, waaronder Here Drive, Here Maps, Here Transit en Nokia Music.

De Lumia 625 met Windows Phone 8 zal later dit jaar beschikbaar zijn in de kleuren oranje, helder groen, geel, wit en zwart. Meer informatie wordt later vandaag verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*