Valve’s VR-game Half-Life: Alyx verschijnt in maart: eerste gameplaybeelden

Gaming

Valve heeft de eerste beelden van zijn nieuwe virtual reality-game Half-Life: Alyx vrijgegeven. De game wordt in maart 2020 uitgebracht voor pc’s.

Half-Life: Alyx

Half-Life: Alyx speelt zich af tussen de evenementen in Half-Life en Half-Life 2. Volgens Valve gaat het om een volwaardige game, die even lang duurt als Half-Life 2. Daarnaast wordt aangeraden om Half-Life 2: Episode 2 te spelen voordat je aan de slag gaat met Alyx. In de game moeten Alyx Vance en haar Vader Eli de brute bezetting van de Combine op aarde stoppen. Het avontuur bestaat uit gevechten, puzzels oplossen en de wereld verkennen.

De game maakt gebruikt van Valve’s Source 2-engine en is speelbaar via Steam VR. Dat betekent de Half-Life Alyx beschikbaar komt voor meerdere VR-headsets en niet alleen de Index VR van het bedrijf. Het spel gaat €49,99 (€44,99 pre-order) kosten, maar is gratis voor bezitters van de Index VR. Het bevat daarnaast extra content voor diegenen die de Valve Index dit jaar hebben gekocht:

  • Verken omgevingen uit Half-Life: Alyx in de SteamVR Home-ruimte
  • Alternatieve wapenskins om het arsenaal van Alyx te verfraaien
  • Speciale Half-Life: Alyx-gethematiseerde content voor Counter-Strike: Global Offensive en Dota 2
  • Een set Source 2-tools voor het bouwen van nieuwe omgevingen, waarmee je nieuwe content voor de community kunt bouwen.

Om de game te spelen moet je minimaal in het bezit zijn van een Windows 10-systeem met een Core i5-7500- of Ryzen 5 1600-cpu, 12GB RAM en een GTX 1060- of RX 580-gpu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*