Samsung niet van plan om te schikken met Apple

Apple

Samsung heeft vandaag laten weten dat men heeft uitgesloten om een schikking te treffen met Apple met betrekking tot de patent-zaken die momenteel wereldwijd lopen, in een interview met de lokale media zei Samsung’s hoofd van de mobiele afdeling Shin Jong-kyun dat het bedrijf niet de intentie heeft om te gaan onderhandelen met Apple over het gebruik van patenten. Eind vorige week maakte Apple en HTC nog bekend dat ze een overeenkomst hadden gesloten over het gebruik van elkaars patenten.

De website Yonhap News meldt dat Shin, die overigens verwacht dat de verkoop van de Samsung smartphones in vierde kwartaal verder zal groeien, liet weten dat het bedrijf de juridische strijd met Apple verder zal aangaan, in plaats van tot een schikking te komen.

“Het mag dan waar zijn dat HTC heeft ingestemd met het betalen van $276 miljoen aan Apple, maar wij niet van plan om te onderhandelen.”

Het nieuws komt slechts een aantal dagen nadat bekend werd dat Apple een schikking heeft getroffen om een einde te maken aan te patent-zaak met de Taiwenese smartphone fabrikant, beide partijen zullen in de komende tien jaar gebruik kunnen maken van elkaars patenten, dit zullen overigens niet alleen de huidige patenten betreffen maar ook de patenten die in de toekomst worden geregistreerd.

De schikking tussen Apple en HTC lijkt echter meer te maken te hebben met de huidige financiële positie van het Taiwanese bedrijf, terwijl Samsung in het afgelopen kwartaal nog nooit zoveel smartphones heeft verkocht. Het boekte 91% meer winst in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Duidelijk is in ieder geval dat de strijd tussen Apple en Samsung nog lang niet ten einde is, beide bedrijven hebben in het afgelopen jaar meerdere keren succes geboekt in de rechtbank, zo was het Apple dat een zaak verloor in Engeland, waardoor men advertenties in de Britse kranten en op de website moest plaatsen dat de fabrikant geen inbreuk maakte op de ontwerp patenten van de iPad. Het was echter Apple dat de grootste zaak won in de Verenigde Staten, een jury oordeelde dat Samsung inbreuk had gemaakt op 8 verschillende patenten. Tegen deze uitspraak is Zuid-Koreaanse fabrikant echter in beroep gegaan, de zaak zal in december opnieuw worden voorgelegd aan de rechter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*