‘Oververhitting Chromecast Ultra veroorzaakt problemen met Google Stadia’

Gaming

Het oude probleem met oververhitting van Chromecast Ultra is bij de release van Google’s gamestreamingdienst Stadia opnieuw opgedoken. Op Reddit klagen verschillende gebruikers dat hun Chromecast Ultra erg warm begint aan te voelen bij het gebruik van Stadia.

Google Stadia

Meerdere gebruikers claimen dat de verbinding met het Stadia-netwerk wordt verbroken als gevolg van de hoge temperatuur. In dat geval moet de dienst opnieuw worden opgestart om het gamen te hervatten. Sommige Stadia-gebruikers hebben daardoor besloten om hun games voorlopig alleen op de laptop te spelen.

Het is overigens niet voor het eerst dat er wordt gesproken over oververhitting van de Chromecast Ultra, omdat het probleem al bekend is sinds de release van het apparaat. Volgens Google is het echter normaal dat de Chromecast warm wordt en zal dit geen invloed mogen hebben op de werking van het apparaat.

In een reactie op de problemen van Stadia-gebruikers zei een Google-communitymanager dat het bedrijf tijdens het testen geen warmtegerelateerde problemen met de Chromecast Ultra heeft waargenomen. “We weten dat elke vorm van warmte op een apparaat zorgwekkend kan zijn, maar we kunnen bevestigen dat er geen probleem is met thermische oververhitting van de Chromecast Ultra. Tijdens normaal gebruik (zoals het bekijken van kattenvideo’s op YouTube), kan het oppervlak van het apparaat warm aanvoelen, maar dit werkt zoals ontworpen.”

Mogelijk heeft de oververhitting te maken met de hogere bitrate van de Google Stadia-stream in vergelijking met de traditionele streamingdiensten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*