Dropbox koopt foto synchronisatie dienst Snapjoy

Archief

boxClouddienst DropBox heeft afgelopen nacht bekend gemaakt dat het Snapjoy zal gaan overnemen, een dienst waar foto’s kunnen worden gedeeld en worden gearchiveerd, het ligt voor de hand dat de dienst straks volledig zal gaan worde geïntegreerd met Dropbox. Met Snapjoy is het mogelijk om foto’s te exporteren van digitale camera’s, archiveren van foto’s op je PC of Mac, smartphones en tablets, filter apps zoals Instagram en Camera+, en sociale netwerken, daarnaast kunnen deze foto’s makkelijk publiekelijk en privé worden gedeeld.

De dienst heeft verder ook ondersteuning voor gebruikersprofielen, een optie die te vergelijken is met Facebook’s Instagram, en ook is er een mogelijkheid voor full-screen slideshows. Albums die zijn opgeslagen via Snapjoy kunnen ook direct worden gedownload van de website waardoor het een ideale oplossing is voor het maken van een online back-up van al je foto’s. In oktober bracht de dienst ook een app uit voor de iPhone.

In de tussentijd heeft Dropbox in de afgelopen maanden ook hard gewerkt aan haar eigen foto functies, een update voor de iPhone eerder deze maand maakte het al mogelijk om een tijdlijn te tonen van de foto’s die via de dienst waren opgeslagen. Echter ligt de focus van Dropbox meer bij het ondersteunen van verschillende soorten data in plaats van alleen foto’s en afbeeldingen.

Mocht je nog geen account hebben bij Snapjoy dan zal je nog even moeten wachten, want de registratie pagina op de website is tijdelijk uitgeschakeld, bestaande gebruikers kunnen overigens wel zonder problemen de dienst blijven gebruiken, en alle foto’s die online staan zijn veilig. In de komende weken zal het bedrijf meer informatie vrijgeven over de toekomst van Snapjoy.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*