Facebook gaat Messenger app voor iPad onthullen

Archief

facebook-logoEerder wisten we al te melden dat Facebook uitnodigingen had verstuurd naar de Amerikaanse media voor een evenement dat aankomende dinsdag zal gaan plaats vinden. Tijdens het evenement zal Facebook gaan laten zien waar men momenteel aan werkt. Zoals gewoonlijk gingen er al snel de wildste geruchten rond over het project waar het sociale netwerk aan zou werken, van een volledig nieuw mobiel besturingssysteem tot een Facebook smartphone. Een nieuwe bron zegt echter te weten dat het bedrijf tijdens dit evenement ook een iPad versie gaat uitbrengen van de Messenger app die momenteel alleen beschikbaar is voor de smartphone, en onlangs nog werd uitgebreid met VoIP functionaliteit.

Alexia Tsotsis liet afgelopen zondag op TechCrunch weten dat de Messenger app voor de iPad het “one more thing” moment moet worden van de presentatie. De iPad versie van Messenger zal zijn uitgerust met alle functies zoals het delen van foto’s, gebruik van emoticons, voicemail, en zal het mogelijk zijn om in een groep met elkaar te chatten. Deze functies zitten momenteel al verwerkt in de iPhone en Android versie, maar momenteel is de app nog niet geoptimaliseerd voor het grotere scherm van de iPad.

Daarnaast gaan er ook geruchten dat Facebook een samenwerking is aangegaan op gebied van advertenties en zoeken. Daarbij moeten we ook niet vergeten dat het bedrijf uit Redmond zelf exact een maand later gaat stoppen met haar eigen Messenger dienst.

Maar er is nog meer want ook zouden beide bedrijven aan Skyp integratie. In december 2011 claimde iPhoneItalia al dat Skype naar de Messenger app van Facebook zou komen. Helaas bleek dit gerucht niet uit te komen, maar dit hoeft niet te betekenen dat er niks gaande is op dit gebied. Het is een stuk waarschijnlijker dat er problemen zijn geweest bij de integratie van de twee diensten, waardoor er vertraging is opgelopen.

In de nabije toekomst zal de VoIP functie van de Messenger app ook wereldwijd worden gelanceerd, en de volgende stap is natuurlijk om hierbij ook video aan te voegen. En welke dienst is daar nou meer geschikt voor dan Microsoft’s Skype?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*