Sony Xperia Z3: Nieuwe foto’s & specificaties

Archief

Wanneer de Sony Xperia Z3 zal worden aangekondigd is nog onduidelijk, maar we lijken in middels al wel steeds meer te weten te komen over het nieuwe vlaggenschip van Sony. Eerder zagen we al enkele foto’s van de Sony Xperia Z3 en Sony Xperia Z3 Compact en vandaag lijken we ook meer te weten komen over de hardware van de smartphone.

De Sony Xperia Z3 (L55T) die momenteel getest lijkt te worden draait op een Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974AC) chipset met vier Krait 400 cores (2,5GHz) en een 30% hoger geklokte Adreno 330 GPU. Verder is de firmware gebaseerd op Android 4.4.4 KitKat en ook lijkt er nog steeds te zijn gekozen voor de 20,7-megapixel Exmor RS camera, die we inmiddels al kennen van de Xperia Z1, Z1 Compact en de Xperia Z2.

Dankzij de nieuwe foto’s kunnen we ook een aantal opties uitsluiten over het Xperia toestel dat we nu al meerdere keren voorbij hebben zien komen. Veel mensen claimden namelijk dat dit de Sony Xperia Z2 Compact zou zijn, omdat het ontwerp een aantal gelijkenissen kent met de Sony Xperia Z2, afgezien van de ronde randen rondom de telefoon. We kunnen dankzij de vergelijking met de Galaxy Note phablet in ieder geval met zekerheid zeggen dat de smartphone in kwestie zeker geen compacte telefoon gaat worden, want het Sony toestel is net zolang als de eerste generatie Galaxy Note (147mm).

Op de twee overige foto’s zien we de boven- en onderkant van wat vermoedelijk de Sony Xperia Z3 zal worden. De verwachting is dat het toestel begin september tijdens de IFA beurs in Berlijn voor het grote publiek zal worden aangekondigd. Wat ons wel zorgen baart is dat er een Snapdragon 801 chipset wordt gebruikt, terwijl de concurrentie vermoedelijk de stap gaat maken naar de aanzienlijk snellere Snapdragon 805 chipset en schermen met resoluties van 2560 x 1440 pixels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*