Screenshots tonen Material Design van Google Play Store

Archief

Wanneer het op de laatste ontwikkelingen van het Android besturingssysteem aankomt, dan valt het ons op dat AndroidPolice de laatste tijd wel heel vaak het laatste nieuws heeft. Vandaag heeft de website opnieuw een scoop te pakken, want de website heeft screenshots gepubliceerd van hoe de Android Play Store er binnenkort uit komt te zien na de update met de nieuwe Material Design language, dat tijdens de presentatie van Android L werd geïntroduceerd.

In de onderstaande galerij zie je hoe de product pagina’s van bepaalde app’s eruit komen te zien op smartphone en tablets. Het is duidelijk dat de nieuwe Play Store update de nadruk legt op het weergeven van opvallend grote afbeeldingen op de achtergrond, terwijl de voorgrand vrij strak en kaal is met een knop voor de installatie en een beschrijving van de app of dienst. Door op de afbeeldingen van de achtergrond te klikken lijken gebruikers ook een trailer af te kunnen spelen.

Het ontwerp van de nieuwe Play Store is een stuk rustiger en er wordt optimaal gebruik gemaakt van de nieuwe ruimte, en ook wordt er minder informatie weergegeven als je voor het eerst een product pagina op je tablet opent. De interface van de smartphone is vrijwel identiek, hoewel er wel enkele aanpassingen zijn gemaakt om alles te kunnen passen op het scherm.

Google lijkt langzaam meer zeker steeds meer van zijn eigen app’s te voorzien van het Material Design voordat Android L voor grote publiek beschikbaar is. Inmiddels zijn er vernieuwde apps uitgebracht voor Google+, Google Sheets en Google Docs. Volgens AndroidPolice zal de Play Store update echter pas later dit jaar verschijnen, vermoedelijk tegelijkertijd met de publieke release van Android L.

De website waarschuwt daarnaast dat de getoonde screenshots nog aanzienlijk kunnen veranderen voor de daadwerkelijke lancering. Meer screenshots van de nieuwe Play Store zijn te vinden op de website van AndroidPolice.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*