Meer details en foto’s van Sony Xperia Z3 Compact

Archief

De IFA show in Berlijn begint steeds dichterbij te komen en de Sony Xperia Z3 Compact zal een van de vele high-end toestellen zijn dat zal worden aangekondigd. Het toestel zal door Sony op 3 september worden aangekondigd, kort voor de start van de beurs op 5 september. Een grote verassing gaat de presentatie overigens niet worden, want het compacte Sony vlaggenschip is al meerdere keren gelekt en vandaag is het opnieuw raak.

De Sony Xperia Z3 Compact zal veel op zijn grotere broer komen te lijken en ruilt de vlakke zijkanten in voor afgeronde hoeken. Op de achterkant vinden we nog steeds een 20,7-megapixel Exmor RS camera met G Lens en een enkele LED flitser, net zoals het geval was op de Xperia Z, Xperia Z1, Xperia Z1 Compact en de Xperia Z2.

Omdat de Sony Xperia Z3 Compact net als zijn voorganger water- en stofbestendig zal zijn heeft Sony opnieuw gebruik moeten maken van een afschermklepje. Er is wel 1 aanpassing, want in plaats van dat iedere poort een eigen klepje heeft gekregen, is er nu 1 klep voor het microUSB en microSD slot. Verder lijken de drie knoppen iets groter te zijn geworden, een verstandige keuze aangezien de kleine knoppen van de Xperia Z1 Compact niet door iedereen positief werden ontvangen.

Op 3 september kunnen we alles met zekerheid kunnen zeggen. Tot dat moment kun je er vanuit gaan dat het gaat om een 4,6 of 4,7-inch smartphone met een Snapdragon 801 chipset, 1080p display en 3GB aan RAM werkgeheugen. De software zal gebaseerd zijn op Sony’s eigen interface en Android 4.4.4 KitKat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*