Specificaties van LG Nexus 5 en Nexus 7.7 nu al gelekt?

Archief

Schermafbeelding 2013-01-15 om 12.40.27Een aantal dagen geleden wist de website Androidauthority te melden dat LG zich momenteel volledig focust op de nieuwe smartphones die dit jaar zullen worden gaan uitgebracht. Volgens de website zou men al bezig zijn met de ontwikkeling van de Nexus 5 en de Nexus 7.7, een nieuwe smartphone en tablet die mogelijk tijdens Google I/O in mei gaan worden aangekondigd.

Op een Koreaans forum zijn er namelijk een aantal nieuwtjes naar buiten gebracht, en het lijkt erop dat LG opnieuw verantwoordelijk zal zijn voor het ontwerp van een nieuwe Nexus smartphone en tablet. Maar gezien het feit dat Google I/O pas in de 3e week van mei zal plaats vinden, kunnen we deze geruchten het best met het gebruikelijke korreltje zout nemen.

LG Nexus 7.7

Zoals je waarschijnlijk al uit de naam kan opmaken is de Nexus 7.7 een 7,7-inch Android tablet. Dit grotere model zal net zoals zijn voorganger opnieuw erg scherp geprijsd worden, ondanks het feit dat de tablet zal zijn uitgerust met high-end hardware.

De tablet van LG en Google zal in Nederland voor rond de 250 tot 300 euro over de toonbank moeten gaan. Voor dit bedrag krijg je het 8GB model met een 7,7-inch WUXGA scherm (1920 x 1200/294 PPI), NVIDIA Tegra 4, 2GB aan RAM, en een 720HD camera aan de voor- en achterkant. Daarnaast is er op het forum te lezen dat de randen rondom het scherm slechts 1mm breed zijn.

Verder zal de tablet zeer waarschijnlijk draaien op de volgende versie van het Android besturingssysteem, zeer waarschijnlijk Android 5.0 Key Lime Pie. Deze versie zal tijdens Google I/O voor het eerst aan de wereld worden getoond.

LG Nexus 5

Dit zal alweer de vijfde generatie Nexus smartphone moeten worden, maar ook zal de Nexus 5 staan voor een nieuw 5-inch scherm. Het scherm zal zeer waarschijnlijk een 1080p resolutie hebben, wat betekent dat er 440 pixels per inch worden getoond. Verder zal de Nexus smartphone net zoals de Nexus 7,7 tablet zijn uitgerust met de nieuwe NVIDIA Tegra 4 chipset, 2GB aan RAM, 8GB/16GB aan opslagcapaciteit, een 13-megapixel camera (voor), en een 3-megapixel camera aan de achterkant.

Het toestel zal in de Verenigde Staten $299 moeten kosten, de grote vraag is echter of het toestel ook naar Nederland gaat komen. Dit is namelijk momenteel niet het geval met de LG Nexus 4, echter heeft LG wel te kennen gegeven de Optimus G als vervanger naar Nederland te brengen. Helaas maakt dit toestel gebruik van de grafische interface van LG en een oudere versie van Android.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*