LG Nexus 4 firmware nu te installeren op LG Optimus G

Archief

Schermafbeelding 2013-01-15 om 12.40.27De goedkope LG Nexus 4 gaat helaas niet in Nederland worden uitgebracht, waarom weet eigenlijk niemand, maar volgens LG zullen wij het moeten doen met de LG Optimus G. Dit model zou qua specificaties identiek moeten zijn aan de Nexus 4, echter zal het prijskaartje een stukje hoger zijn en moeten we het doen met de grafische interface van LG en Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.

Gelukkig is daar dan altijd nog het welbekende XDA Developers forum waar ontwikkelaars vaak superieure ROM’s en soms ook handige hacks creëren. Iets wat nu ook gebeurd is met de firmware van de LG Optimus G. G33k3r, Rohan32 en een aantal andere gebruikers hebben namelijk een hack ontwikkeld die de LG Optimus G firmware van LG vervangt met de kale Android interface van de Nexus 4 8GB.

Doordat beide toestellen bijna identiek aan elkaar zijn, afgezien van de verschillen in het ontwerp, werkt de firmware zonder veel problemen op de Optimus G. Echter zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden: de huidige hack schakelt namelijk LTE uit, verkleint de opslagcapaciteit naar 8GB en ook zal je in de toekomst gebruik moeten maken van de Nexus 4 firmware. Gelukkig is het wel mogelijk om weer terug te gaan naar de firmware van LG, maar er zouden wel meer risico’s aan deze hack zijn verbonden dan bij het installeren van een traditionele ROM.

Wij zijn als TechTastic zijnde niet verantwoordelijk voor welke schade dan ook. Het gebruik van deze handleiding kan resulteren in een softwarematig probleem. Weet je niet wat je doet dan is het waarschijnlijk beter om hier niet aan te beginnen.

Installeer LG Nexus 4 firmware op LG Optimus G

  1. Ga naar deze pagina en zoek de download link op de pagina.
  2. Pak het .tot bestand uit het zip bestand dat je in stap 1 hebt gedownload.
  3. Verander de .tot extensie naar .bin, je bestand zal er nu als volgt uit moeten zien: LGE960AT-00-V10c-NXS-XX-OCT-25-2012-JVP15Q-USER+0.bin.
  4. Install LGNPST en de drivers.
  5. Start LGNPST.
  6. Verbind je telefoon met de USB kabel en zet het toestel in de zogeheten download mode door de volgende toetsen in te drukken: aan/uit knop + volume omhoog + volume omlaag.
  7. Wacht tot je Optimus G wordt herkent.
  8. Bij het DLL File selecteer je de lgnpst_ls970.dll.
  9. Selecteer bij file nu het .bin bestand dat je in stap 3 hebt gemaakt.
  10. Start het flash proces.
  11. Laat het proces voltooien. Bij 85% zal het proces starten met een melding dat de telefoon is verwijderd; dit hoort zo, sluit LGNPST.
  12. Je telefoon zal nu worden gestart, mocht dit niet het geval zijn dan hou je volume omhoog + aan/uit knop ingedrukt.
  13. Controleer of “FASTBOOT MODE” in rood is weergegeven en verbind je telefoon opnieuw met je PC.
  14. Voer het volgende fastboot commando in: fastboot –w
  15. Dit zorgt ervoor dat alle data wordt verwijdert.
  16. Selecteer start in de bootloader en alles zou moeten werken.

Om weer terug te gaan naar de originele LG Optimus G firmware voer je dezelfde stappen uit maar het gebruik je het volgende .bin bestand in plaats van dat van de Nexus 4.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*