Sony executive hint naar PlayStation 4 aankondiging in mei

Sony

playstation-logoDeze week schreven wel al meerdere keren over de volgende generatie PlayStation en Xbox, en Sony Electronics VP van Home Entertainment Hiroshi Sakamoto heeft vandaag een hint gegeven dat de nieuwe console in de lente van dit jaar gaat worden aangekondigd.

In een interview met het Chileense Emol liet de Sony executive van de PlayStation groep weten dat het bedrijf zich aan het voorbereiden was op een grote aankondiging. Sakamoto zegt dat het PlayStation team zich momenteel focust op de E3, en dat de aankondiging tijdens dit evenement kan plaats vinden, of mogelijk zelfs voor de grootste game conferentie van dit jaar, in mei.

Er zijn verschillen geruchten in de afgelopen week naar buiten gekomen dat Sony een eigen evenement heeft gepland in maart,  kort voor de Game Developers Conference die zal plaats vinden van 25-29 maart in San Francisco. Naast Sony zou ook Microsoft kort voor de GDC een aankondiging hebben gepland voor de Xbox 720.

Onderzoeksbureau Baird Equity Research liet in een rapport opmerken dat de volgende generatie consoles de beschikking hebben over high-end PC onderdelen, geavanceerde stembesturing, motion control, en betere multimedia mogelijkheden. Beide consoles zouden in de herfst van dit jaar zijn te verkrijgen voor een prijs van 350 tot 400 dollar.

In de februari uitgave van het doorgaans betrouwbare Game Informer was te lezen dat Sony er veel aan is gelegen om Microsoft niet opnieuw marktleider te laten worden bij de lancering. Hoe men denkt dit te bereiken is echter onduidelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*