Gebruikersvriendelijke versie van XBMC voor Android nu beschikbaar

Archief

xbmc-logoXBMC is in de afgelopen jaar zeer waarschijnlijk het meest gebruikte stukje software geweest voor eigen gebouwde mediaspelers. Een HTPC is niet compleet zonder XBMC, maar daarnaast is de software ook nog eens beschikbaar voor andere besturingssystemen zoals iOS, hoewel daar natuurlijk wel een jailbreak voor is benodigd. Helaas is het mobiele besturingssysteem Android altijd een beetje het schuchtere kindje gebleven waar niemand mee om wil gaan.

Het goede nieuws is echter dat dit dan toch eindelijk lijkt te gaan te veranderen, want een aantal uren geleden is er een nieuwe stabiele build van XBMC voor Android uitgebracht. Voor diegene die het al een tijd doen met de nightlies is dit zeker goed nieuws, want de nieuwe build is een stuk gebruikersvriendelijker dan eerdere versies. De gebruikersinterface is niet het enige wat in de nieuwe build is aangepakt, want omdat iedereen voornamelijk video’s en content wil streamen zijn er een aantal add-ons toegevoegd die dit proces een stuk makkelijker moeten maken. Daarnaast kan XBMC nu ook eindelijk worden ingesteld als de standaard Android launcher.

De nieuwe add-ons en de verbeterde grafische interface zijn natuurlijk enorm belangrijk, maar de belangrijkste nieuwe functie is ongetwijfeld de ondersteuning voor externe mediaspelers. Momenteel heeft de huidige XBMC versie voor Android nog geen hardware acceleratie ondersteuning, mocht je toch willen om video’s af te spelen in een hoge bitrate zonder problemen dan is dit alleen mogelijk met ondersteuning voor externe mediaspelers.

In de onderstaande video kun je zien wat er allemaal mogelijk is met de XBMC software. De software is te downloaden op de website XBMCANDROID Team.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*