Nexus 6 en Nexus 9 te zien in gelekte commercials

Motorola

Als de geruchten tot op heden kloppen dan worden de Nexus 6 en Nexus 9 vandaag aangekondigd en natuurlijk zullen beide producten vanaf dag 1 draaien op het nieuwe Android L besturingssysteem van Google. Een nieuwe advertentie van Google maakt het nog maar eens duidelijk dat het motto ‘be together, not the same’ perfect aansluit bij de filosofie van het Android ecosysteem.

De onderstaande video lijkt zich te richten op de Nexus 6 (Shamu) en zoals de naam al aangeeft is dit een enorme telefoon. Het is duidelijk dat Google beseft dat de telefoon niet voor iedereen is en dat is precies de groep waar Google zich dit jaar op wil richten. Het bedrijf uit Mountain View wil met zijn Android platform divsersiteit bieden en dat is ook de reden dat de Nexus 6 is voorzien van een enorm 5,9-inch QHD scherm (2560 x 1440 pixels).

Je kan hier zien hoe de Nexus 6 zich verhoudt ten opzichte van de 5,5-inch iPhone 6 Plus van Apple. Ondanks het formaat van de Nexus 6 zijn de specificaties wel indrukwekkend goed. De telefoon draait op een Snapdragon 805-soc van Qualcomm bestaande uit vier Krait 450 cores, een Adreno 420-gpu en maar liefst 3GB werkgeheugen. Zoals je in de video kan zien is Android L ook aanwezig, want de navigatie knoppen aan de onderzijde laten weinig aan de verbeelding over.

De tweede advertentie lijkt zich te richten op de Nexus 9, echter wordt er over de nieuwe Nexus tablet helemaal geen informatie getoond. Mocht je de tablet hebben gemist dan raden we je aan om de man met een blonde baar te volgen die net voor de groep mensen zit.

Naast de Nexus 6 en Nexus 9 zal Google vermoedelijk morgen ook een nieuwe versie van Android Wear (2.0) aankondigen, en krijgen we mogelijk wat nieuws over het Android TV platform. In de derde video komt alles samen en is het groot feest. Nu maar hopen dat de lancering van Android L voor ons ook een groot feest mag worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*