Eerste Batmobiel uit 1966 geveild voor 4,2 miljoen dollar

Archief

batmobile-1966Nana nana nana nana nana nana Batman! Wie kent de intro niet van wat waarschijnlijk de populairste fictieve superheld ter wereld is. Er is in ieder geval goed nieuws voor de gepensioneerde Batman, want gisteren werd de eerste Batmobiel uit 1966 geveild voor maar liefst 4,2 miljoen dollar. De Batmobiel is daarmee ook één van de meest waardevolle auto’s die in een film is gebruikt, alleen de Aston Martin DB5 die in Goldfinger werd bestuurd door Sean Connery ging voor meer geld ($4,6 miljoen) de deur uit.

De auto die door George Barris werd gebouwd is naar Rick Champagne gegaan, die met een bod van 4,2 miljoen dollar de veilig wist te winnen, al moest Champagne nog wel 400.000 dollar extra betalen als vergoeding voor de veiling. De auto is bij Champagne gelukkig in goede handen, want hij is een groot auto verzamelaar, en is in de afgelopen 15 jaar bij een groot aantal Barrett-Jackson veilingen aanwezig geweest.

Waarschijnlijk is het zelf bouwen van de auto een stuk goedkoper, George Barris bouwde de Batmobiel in 1966 namelijk slechts in 15 dagen voor een bedrag van 15.000 dollar. Barris gebruikte de slechts één dollar kostende Ford Futura concept uit 1955 als de basis voor de auto. De auto heeft sindsdien deel uitgemaakt van de persoonlijke collectie van Barris, en mag in tegenstelling tot de Tumbler uit de Dark Knight films wel legaal de weg op.

In de onderstaande video kun je zien hoe de veiling verliep van de eerste Batmobiel uit 1966, en let vooral op de enthousiasme bij de aanwezigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*