HTC komt in 2015 met eigen tablet

HTC

HTC was dit jaar in samenwerking met Google verantwoordelijk voor de indrukwekkende Nexus 9 en het betekende ook een terugkeer op de tablet markt na een afwezigheid van bijna 4 jaar. Het kan bijna niet anders dan dat de Nexus 9 een groter succes gaat worden dan de volledig geflopte HTC Flyer, die begin 2011 op de markt werd gebracht. Wij verwachten dan dat het niet alleen bij de Nexus 9 zal blijven, want volgens de laatste geruchten zal HTC in 2015 ook een tablet onder eigen naam gaan uitbrengen.

HTC tablet met Sense 7?

In gesprek met Focus Taiwan liet HTC FO Chang Chia-lin opmerken dat het bedrijf inderdaad van plan is om een eigen tablet in de loop van 2015 op de markt te brengen. Daarnaast heeft het bedrijf ook interesse om opnieuw met Google samen te werken na een succesvolle ontwikkeling van de Nexus 9. Over de specificaties werd natuurlijk niet gesproken, maar het kan bijna niet anders dan dat het om een high-end product zal gaan met de inmiddels welbekende Sense interface van HTC.

Het bedrijf liet in het verleden al meerdere malen weten weinig te zien in een concurrentiestrijd met de Chinese prijsvechters. De president van de HTC divisie in Noord-Azië zei tijdens het interview dat de markt van extreem goedkope tablets onder de $160 niet winstgevend is, en daarom heeft HTC geen interesse om een dergelijk product op de markt te brengen. Verder zegt Jack Tong dat de populariteit van 7-inch tablets aan het afnemen is omdat de smartphones van tegenwoordig steeds groter zijn geworden, zoals bijvoorbeeld de 6-inch Nexus 6.

De HTC tablet, die in 2015 moet verschijnen, zal vermoedelijk dan ook de high-end markt moeten bedienen met een groter dan 7-inch scherm. Mogelijk gaat het om een volledig aluminium versie van de Nexus 9 met vergelijkbare hardware. Dit is overigens puur speculatief, maar we hebben dit in het verleden vaker zien gebeuren bij bijvoorbeeld ASUS.

nexus9-3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*