Nexus 5 reden tot uitstel van Android 5.0 Lollipop

Archief

Schermafbeelding 2014-11-04 om 12.09.28Android 5.0 Lollipop is de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem, maar hoewel de software klaar lijkt te zijn voor een wereldwijde uitrol verscheen op woensdag het nieuws dat de release voor de verschillende Nexus producten zou zijn uitgesteld naar 12 november. Het uitstel zou te maken hebben met een onbekende bug en de Developer Preview versie voor Nexus 5 lijkt ons een idee te geven om welk probleem het gaat. Op de Android Developer Preview website klagen een groot aantal Nexus 5 gebruikers dat de accuduur te snel terugloopt wanneer WiFi is ingeschakeld.

Android 5.0 uitstel

Dit zou worden veroorzaakt door een te hoog aantal aan IRQ verzoeken om de Nexus 5 op te wekken. Google heeft nu in ieder geval wel aan aanwijzing wat het probleem is en hoe de bug kan worden geplet. Onduidelijk blijft nog wel of de problemen met de accuduur de daadwerkelijke reden zijn achter de uitgestelde uitrol van Android 5.0.

Een software engineer van Google reageerde op de Android Developer Preview website met de volgende verklaring: “Android Engineering is op de hoogte van de accu problemen die Nexus 5 gebruikers met Android 5.0 ervaren wanneer WiFi is ingeschakeld. Dit lijkt te komen door een abnormaal hoog aantal van IRQ wakeup evenement. Wij gaat door met het onderzoeken van het probleem.”

Mogelijk komt het probleem niet voor op andere Nexus producten, maar wil Google voorkomen dat Android 5.0 Lollipop niet voor alle Nexus toestellen beschikbaar is bij de lancering en daarnaast zal de groep van Nexus 5 gebruikers waarschijnlijk ook het grootst zijn. De Nexus 9 is momenteel het enige product dat beschikbaar is met Android 5.0 Lollipop.

Update: “Het probleem is opgelost in de nieuwste build, en dit probleem wordt nu beschouwd als afgehandeld.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*