Grote vraag naar Nexus 9, voorraad beperkt

HTC

nexus9-9De Nexus 9 is inmiddels beschikbaar in Nederland, maar zoals je misschien al wel is opgevallen lijkt de eerste voorraad niet erg groot te zijn. Bij de MediaMarkt is momenteel alleen de witte Nexus 9 te koop en staat de levertijd van de zwarte versie op 4 tot 5 dagen, terwijl de tablet bij CoolBlue een onbekende levertijd heeft. Het hoofd van HTC Noord-Azië, Jack Tong, vertelde onlangs dat de vraag naar de Nexus 9 momenteel zo groot is dat het bedrijf de productie heeft moeten uitbreiden om alle orders uit te leveren.

Nexus 9 voorraad

Op dinsdag lanceerde HTC in de Verenigde Staten ook nog een promotionele actie om de Nexus 9 met maar liefst 50% korting aan te schaffen. Tijdens deze actie was de vraag zelfs zo enorm dat de servers van de website het even niet konden bijbenen. Niet veel later was de Nexus 9 volledig uitverkocht.

Naast de productie uitbreiding maakt Jack Tong eerder deze week al bekend dat HTC momenteel werkt aan een eigen tablet die volgend jaar op de markt zal worden gebracht. Het moet de opvolger worden van de volledige geflopte HTC Flyer, die begin 2011 werd gelanceerd met een versie van Android die op dat moment eigenlijk alleen geschikt was voor smartphones. De nieuwe tablet van HTC zal naar verwachting worden voorzien van een eigen interface, zoals we die kennen van de verschillende smartphones van het bedrijf.

Hoewel er nog niks bekend is gemaakt over mogelijke specificaties, ligt het niet voor de hand dat HTC’s eigen tablet een budget product gaat worden. Tijdens het interview liet Tong duidelijk merken dat de tablet markt is gestabiliseerd en dat 150 euro kostende tablets niet winstgevend genoeg zijn en dat HTC daarom echt met een uniek product moet komen. Volgens Tong heeft de teruglopende verkoop van de goedkope 7-inch tablets te maken met steeds groter worden smartphones en is dit ook zeker niet de categorie waar HTC zich op richt.

Nexus 9 kopen

De Nexus 9 is het resultaat van de samenwerking tussen Google en HTC en is het allereerste product dat draait op het nieuwe Android 5.0 Lollipop besturingssysteem. Daarnaast is de tablet uitgerust met een krachtige 64-bit NVIDIA Tegra K1 processor, een prachtig 8,9-inch (2048 x 1536 pixels) scherm en 2GB RAM werkgeheugen.

In Nederland is de Nexus 9 op 3 november in de verkoop gegaan en binnenkort zal er ook een versie met 4G/LTE connectiviteit verschijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*