Screenshots van Android 5.0 voor LG G3 verschijnen online

LG

Android_Lollipop_Liste-0dbd07cfabd323ceIn oktober bevestigde LG al dat de Android 5.0 Lollipop update voor de LG G3 nog voor het einde van het jaar zal worden uitgebracht, en vandaag hebben we het eerste bewijs gezien dat het bedrijf momenteel druk bezig is met de ontwikkeling van de update. Een Poolse website zegt in het bezit te zijn van de Android 5.0 Lollipop firmware van de LG G3 en publiceerde daarbij ook enkele screenshots van de vernieuwde interface.

Android 5.0 voor LG G3

Hierop is ook direct te zien waarom fabrikanten van Android smartphones en tablets er aanzienlijk langer over doen om een update uit te brengen in vergelijking met de Nexus producten. De LG G3 is namelijk voorzien van een volledig aangepaste Optimus interface en daar lijkt LG zeker nog geen afscheid van te gaan nemen. Wanneer we de screenshots van Android 4.4 KitKat en Android 5.0 Lollipop naast elkaar leggen dan zien we wel enkele verschillen, maar geen enorme wijzigingen.

lg-g3-lollipop-screenshot-1

Op de screenshots zien we verder het op kaarten gebaseerde notificatie systeem in de statusbalk van de LG G3 en een ronde profielfoto in de rechter bovenhoek van de interface. De ontwikkeling van de Android 5.0 update voor de LG G3 zou zich daarnaast al in een vergevorderd stadium bevinden en ergens in de komende weken worden uitgebracht.

Als we de website moeten geloven dan is de interface van de LG G3 in combinatie met Android 5.0 Lollipop wel een stuk vloeiender en zijn de schaduw effecten en animaties gebaseerd op de richtlijnen van het Material Design. LG blijkt overigens niet de enige fabrikant te zijn die vasthoudt aan een eigen interface, want TouchWiz bleek eerder al nog steeds nadrukkelijk aanwezig te zijn op de Galaxy S5.

lg-g3-lollipop-screenshot-2

De verwachting is verder dat de LG G2 een soortgelijke interface zal ontvangen in de toekomst. Als we LG mogen geloven dan zal de Android 5.0 Lollipop update voor de LG G2 begin 2015 worden uitgerold. Bekijk hier ons volledige overzicht met alle smartphones en tablets die de Android 5.0 Lollipop in de toekomst kunnen verwachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*