Installeer Android 5.0 Lollipop op LG G3 (D855)

LG

Android_Lollipop_Liste-0dbd07cfabd323ceIn de afgelopen week waren er op het officiële Poolse LG blog al enkele screenshots te zien van de Android 5.0 Lollipop update voor de LG G3, en nu is er ook een werkende ROM gelekt die je kan installeren op je eigen toestel, hoewel dit afhangt welke variant je bezit. De gelekte Android 5.0 Lollipop update voor de LG G3 werd gelekt op het XDA forum en is alleen geschikt voor de LG G3 (F400S) variant – zie update.

Het zou gaan om een vroege build van de Android 5.0 update voor de LG G3 en om deze reden is de software nog niet erg stabiel. De LG G3 (F400S) is niet in Nederland uitgebracht en we raden gebruikers dan ook niet aan om het installatie proces te starten.

Update: Tijdens het schrijven van het artikel is nu ook de Android 5.0 Lollipop update voor de Nederlandse LG G 3 (LG-D855) vrijgegeven. Volgens de reacties is de nieuwe ROM stabiel en werkt alles zoals je mag verwachten.

Voor het installeren van de software-update op de LG G3 willen wij iedereen waarschuwen dat het niet gaat om een definitieve versie van de software. Het later updaten van de software is mogelijk, echter willen we je erop dat je alle data kan verliezen of de LG G3 kan beschadigen. Wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk en kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor welke geleden schade dan ook die voortvloeit uit de installatie.

Installeer Android 5.0 Lollipop op LG G3

Wat ben je nodig?

Wachtwoord: lgbbs

  1. We beginnen met het installeren van de LG driver op je computer.
  2. Na de installatie van de LG driver pakken we het ingepakte LG Flash Tool 2014 bestand uit.
  3. Plaats de Android 5.0 update (KDZ bestand) in de map die je zojuist hebt uitgepakt.
  4. Zet de LG G3 (LG-D855) nu volledig uit, zodat we zometeen de download modus kunnen starten.
  5. Druk nu de volume omhoog knop in en sluit de LG G3 aan op je PC door middel van een USB kabel. Wacht daarna op de driver installatie op je PC en als alles goed is gegaan zal je het download mode scherm zien verschijnen op je LG G3.
  6. Start nu het LGFLashTool2014.exe programma, mocht deze niet werken installeer dan Visual C++ Runtime Library en start de software met administrator rechten.
  7. Ga in het select KDZ file op zoek naar het KDZ bestand (Android 5.0 update) dat je eerder hebt gedownload. Bij select type selecteer je CDMA (ook bij je GSM telefoon), PhoneMode is DIAG.
  8. Staat dit goed dan moet je de keuze maken uit normal flash of CSE flash. Bij normal flash installeer je Android 5.0 Lollipop zonder het verlies van data, terwijl de CSE optie alle data zal verwijderen.
  9. Na het maken van je keuze verschijnt er een read phone overzicht en klik je simpelweg op start.
  10. In het select country & language scherm hoef je verder geen aanpassingen te maken, want Engels is de standaard taal dat na de installatie wel kan worden aangepast naar Nederlands.
  11. Wacht tot de installatie is voltooid.
  12. Gefeliciteerd, je hebt nu Android 5.0 Lollipop op de LG G3 geïnstalleerd.

2 Reacties

  1. Ik heb deze software geinstaleerd vandaag en wilde daarna updaten naar de nieuwste Lollipop versie maar dat doet hij niet. Klopt dat of doe ik iets verkeerd?

    Reageer
  2. WOW DANKJEWEL!!!
    Ik heb hier zo lang op gewacht… maar nu eindelijk android Lollipop om me LG G3.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*