Nexus 9 heeft last van kinderziekten

HTC

Nexus 9De Nexus 9 lijkt in Nederland behoorlijk populair te zijn, want bij het merendeel van de webwinkels is de tablet sinds de lancering bijna continu uitverkocht. Maar het is niet alleen goed nieuws dat we hebben voor HTC en Google, want er lijken wat problemen te zijn met de bouwkwaliteit van de Nexus 9. Verschillende gebruikers zeggen last te hebben van backlight bleeding, waarbij er licht van het scherm bij de randen van de behuizing heen schijnt en een vermoedelijke software bug dat resulteert in een irritante klikgeluid wanneer het touchscreen wordt gebruikt.

Nexus 9 problemen?

In Nederland hebben we navraag gedaan bij meerdere gebruikers en winkels, en lijkt het geen enorm probleem te zijn, hoewel er online wel het 1 en ander te vinden is over de problemen. Het lijkt echter hedendaags wel een trend te zijn om problemen te vinden met een nieuw product, zo was er al een probleem met de Galaxy Note 4 (#gapgate) en laten we niet de buigbare iPhone 6 (#bendgate) niet vergeten. Uiteindelijk bleek het allemaal wel mee te vallen en de kans is groot dat dit bij de Nexus 9 niet anders zal zijn.

Het klikgeluid dat sommige gebruikers horen wanneer het touchscreen gebruikt wordt zal ongetwijfeld een hoop irritatie opwekken. Het geluid lijkt iedere keer hetzelfde te zijn en we vermoeden dan ook dat dit problemen is te herleiden naar een bug in de Android software of firmware. Mocht dit het geval zijn dan zal dit door middel van een update eenvoudig zijn te verhelpen. Android 5.0 Lollipop is een volledig nieuw besturingssysteem en dit gaat vaak gepaard met de nodige bugs. Google heeft de update voor de overige Nexus producten al met een week uitgesteld om een bug te verhelpen, en de kans is groot dat de Nexus 9 binnenkort ook een kleine update krijgt voor wat bugfixes.

Een groter probleem is de backlight-bleeding van het 8,9” scherm. Dit is namelijk niet op te lossen met een software-update. Het is iets dat we vaak zien op goedkopere tablets, maar het hoort zeker niet thuis op de Nexus 9 die vanaf 389 euro is te verkrijgen. Een LCD scherm beschikt over een backlight zodat je alles op het scherm kan zien, verminder je de helderheid dan verminder je in feite de kracht van de backlight, maar wanneer het paneel matig is geïsoleerd dan kan er licht langs de hoeken van het scherm verschijnen.

Nexus 9 backlight-bleeding

Ben je al in bezit van de Nexus 9 en heb je ook last van deze problemen? Laat het ons weten in de reacties.

3 Reacties

  1. Hier veel last van backlight bleed, nieuwe n9 aangevraagd en opnieuw hetzelfde. Geen last van klikkend geluid. N9 stelt me wel wat teleur, had meer verwacht van dit toestel, zeker voor deze prijs.

    Reageer
  2. Hier geen problemen met mijn nexus 9, zeer tevreden, enige minpuntje, hij kon lichter.

    Reageer
  3. Hier ook overmatige backlight bleeding. Links boven zelfs te zijn in de Twitter app.

    Met vriendelijke groet, Hans

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*